«Τι να μαγειρέψω πάλι; Τι θέλετε να φάτε; Θα το φάτε, όμως; Τα φτιάχνω και τα πετάω, βαρέθηκα!»…
Κλασικές ατάκες, που παίζουν στο repeat, σχεδόν σε όλα τα σπίτια, κυρίως αυτά όπου ζουν παιδιά, και δη έφηβα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο τρόπος να καταπολεμηθεί η μάστιγα του «πάλι ψάρι, πάλι φασόλια, πάλι αρακά» και ούτω καθεξής, είναι να μαγειρεύουμε τις τροφές που επιλέγουμε, με όσο γίνεται διαφορετικούς τρόπους.
Έτσι, υπάρχουν ελπίδες, να τα επανεκτιμήσουν οι αγαπητοί «συγκάτοικοι», αν έχουν εκπαιδευτεί να δοκιμάζουν, νέες γεύσεις.
Εννοείται, μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, εντάσσουμε και φαγητά που θυμίζουν delivery, αλλά και ένα γλυκάκι, όσο πλούσιο ή light το θέλουμε, οι επιλογές είναι άπειρες, για τα απογεύματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Πένες με σολομό, φέτα και ντοματίνια: Συνταγή που ετοιμάζεται σε ένα 20λεπτο και με ένα ανακάτεμα, σε ένα σκεύος. Έχει το ψάρι της εβδομάδας και μάλιστα με τα ωραία του τα Ω3 και μπορείτε να βάλετε πένες ολικής ή χωρίς γλουτένη, αν θέλετε.
Ψώνια: φιλέτα σολομού, ντοματίνια, ένα κομμάτι φέτα, πένες, μαϊντανό ή βασιλικό φρέσκο.
Τρίτη
Αρακάς κοκκινιστός: ένα εύκολο και αγαπητό λαδερό. Συνήθως το «ανέχονται» και τα παιδιά, με τις πατάτες και τα καροτάκια.
Ψώνια: αρακάς ψιλός, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι, πελτές ντομάτας, άνηθος.
Τετάρτη
Ψαρονέφρι με μανιτάρια α λα κρεμ: εορταστικό πιάτο, μεσοβδόμαδα, έτσι, «για την αλητεία». Δώστε τους κάτι να περιμένουν, από πριν!
Ψώνια: φιλέτο χοιρινό κομμένο σε φέτες, μανιτάρια φρέσκα, κρέμα γάλακτος.
Πέμπτη
Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο: Δεν πρόκειται για γρήγορη συνταγή, αλλά σίγουρα για πολύ, πολύ νόστιμη. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται φύλλο. Δώστε μια προσοχή στο ξεπίκρισμα της μελιτζάνας, έχει σημασία.
Ψώνια: μελιτζάνες φλάσκες, πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι, σκόρδο, τυριά (φέτα και κασέρι/γραβιέρα), αλεύρι, αυγά.
Παρασκευή
Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου: Μην τις φοβηθείτε, είναι πολύ νόστιμες και αρέσουν στα μεγάλα παιδιά.
Ψώνια: φτερούγες κοτόπουλου, πιπεριές τσίλι, φρέσκο τζίντζερ, σκόρδο, φυτικό λάδι, φρέσκο κόλιανδρο.