Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια λύση για τα γεύματά μας, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.
Μας δροσίζουν, μας ενυδατώνουν και είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία, ή χρονοβόρα διαδικασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σαλάτα αυτή, είναι μια εμπλουτισμένη βερσιόν του κλασικού καλοκαιρινού συνδυασμού: καρπούζι με φέτα.
Υπήρξε για χρόνια το εμβληματικό πιάτο της «μπαλκονάδας».
Τώρα, με αυτή την παραλλαγή, συνδυάζει την γλύκα του καρπουζιού με την αλμυρή φέτα και τη φρεσκάδα του δυόσμου, σε μια δημιουργική ιδέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili
Υλικά:
- 3 φέτες καρπούζι, κομμένες σε κυβάκια – χωρίς τα κουκούτσια
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά chilli, χωρίς σπόρια και λεπτοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κυβάκια καρπουζιού, χωρίς τα κουκούτσια, σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο τσίλι, χωρίς τα σπόρια.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.