Tasteit

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili

Μια παραλλαγή στο κλασικό

Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια λύση για τα γεύματά μας, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Μας δροσίζουν, μας ενυδατώνουν και είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία, ή χρονοβόρα διαδικασία.

Η σαλάτα αυτή, είναι μια εμπλουτισμένη βερσιόν του κλασικού καλοκαιρινού συνδυασμού: καρπούζι με φέτα.

Υπήρξε για χρόνια το εμβληματικό πιάτο της «μπαλκονάδας».

Τώρα, με αυτή την παραλλαγή, συνδυάζει την γλύκα του καρπουζιού με την αλμυρή φέτα και τη φρεσκάδα του δυόσμου, σε μια δημιουργική ιδέα.

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili

Υλικά:

  • 3 φέτες καρπούζι, κομμένες σε κυβάκια – χωρίς τα κουκούτσια
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά chilli, χωρίς σπόρια και λεπτοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κυβάκια καρπουζιού, χωρίς τα κουκούτσια, σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο τσίλι, χωρίς τα σπόρια.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα