Τα γλυκά με τα φιστίκια μακαντέμια είναι ιδιαίτερα και πλούσια σε γεύση, λόγω της βουτυράτης υφής και του χαρακτηριστικού αρώματος του καρπού.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη στην παρασκευή της και απίστευτα απολαυστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά σας και να τα καταναλώσετε φορώντας τις πιτζάμες σας το σαββατοκύριακο, ή να τα προσφέρετε ως δώρο ή ως κέρασμα.
Είναι ιδανικά για επιδόρπιο, για το κλείσιμο ενός γεύματος.
Επίσης ταιριάζουν πολύ με τον καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σοκολατάκια με μακαντέμια
Υλικά:
- 200 γρ. μακαντέμια χοντροκομμένα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη ή κακάο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα βελούδινο μείγμα.
Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα μακαντέμια και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα.
Αν θέλουμε, τα καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο.
Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε κρύα.