Θυμάστε τη γεύση από τα γεμιστά σοκολατάκια με το κεράσι στο κέντρο;
Αυτή τη γεύση θα βρείτε ξανά, αλλά μέσα σε περιτύλιγμα “light“, φτιάχνοντας αυτή την εύκολη κρέμα με κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η σοκο-κερασένια κρέμα με μόλις δύο υλικά, αν γίνει με κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, είναι μια αθώα απόλαυση.
Η ιδέα είναι από συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη που δίνει συνταγές για γλυκά, με λίγα υλικά, τα οποία πετυχαίνουν πάντα.
Φτιάξτε την τώρα, που τα κεράσια είναι στην καλή τους φάση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρέμα ψυγείου σοκο-κεράσι
Υλικά:
- 350 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι (καθαρό βάρος) + επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 250 γρ. κουβερτούρα με stevia, ψιλοκομμένη
- λίγο κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κεράσια και βγάζοντας τα κουκούτσια.
Τα βράζουμε σε νερό για 5-7 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα πολτοποιούμε σε μπόλ, με ραβδομπλέντερ ή στο multi και βαζουμε μετά σε μπολ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, στερεώνοντας ένα μπολ, στο χείλος από ένα κατσαρολάκι στο οποίο θα βράσουμε νερό.
Φροντίζουμε να ανακατεύουμε, όσο λιώνει η κουβερτούρα, για να μην καεί.
Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από τον πολτό των κερασιών και ανακατεύουμε με μία λαστιχένια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολ ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα (2-3 ώρες).
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο κακάο και φρέσκα κεράσια.