Αυτό το πιάτο είναι μεζεδάκι, είναι ορεκτικό αλλά μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως, με ρύζι ή ζυμαρικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες γαρίδες, που θα αφήσουμε να αποψυχθούν αργά, στη συντήρηση του ψυγείου, μέσα σε σουρωτήρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φροντίζουμε να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα από κελύφη και το εντεράκι, από τη ράχη της γαρίδας.
Tip: αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, φροντίστε να τα μουλιάσετε σε νερό για 30 λεπτά πριν, για να μην καούν.
Αν ανάψουμε κάρβουνα, τα σουβλάκια γαρίδας, θέλουν ελάχιστα λεπτά από κάθε πλευρά. Για την ευκολία μας, όμως, μπορούμε να ψήσουμε σε σχαροτήγανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γαρίδες σουβλάκι με σκόρδο και μαϊντανό
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες – ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 3 κ.σ. βούτυρο – λιωμένο
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε και ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο.
Περνάμε τις γαρίδες σε μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Αλείφουμε τις γαρίδες και στις δύο πλευρές, με σάλτσα βουτύρου.
Κρατάμε όση σάλτσα περισσέψει, για αργότερα.
Ψήνουμε τις γαρίδες για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε πάνω από τα σουβλάκια με γαρίδες, το υπόλοιπο μείγμα λεμονιού–βουτύρου και σερβίρουμε αμέσως.