Tasteit

Συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Με σταφίδες

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες είναι ένα αριστούργημα της παράδοσης, που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση.

Αυτή η μαγική σύνθεση που αναδεικνύει το υλικό της εποχής, την κολοκύθα.

Την ίδια ώρα οι σταφίδες δίνουν φυσική γλυκύτητα σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή, δεν έχει φύλλο ούτε πολλή ζάχαρη και έτσι είναι πιο φιλική επιλογή για εκείνους που θέλουν κάτι γλυκό, αλλά χωρίς να τους βαραίνει, τη ζυγαριά και τη συνείδηση.

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα, τρώγεται ζεστή ή κρύα, με μια κουταλιά γιαούρτι, αρωματισμένο με ξύσμα πορτοκαλιού ή μια κούπα ζεστό καφέ.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα, καθαρισμένη και τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε με τις σταφίδες.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα των αυγών με την κολοκύθα και τις σταφίδες.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά, ενώνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια λεία ζύμη.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας