Tasteit

Συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι και μπρόκολο στον φούρνο σε ένα σκεύος

Με τραγανή κρούστα από τυρί τσένταρ

Το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το τυρί είναι σίγουρα dynamic τρίο.

Αν προσθέσουμε λίγο λευκό ρύζι και μια κρεμώδη σάλτσα, έχουμε έναν νικηφόρο και πολύ χορταστικό συνδυασμό.

Αυτή η νόστιμη συνταγή συνδυάζει όλα αυτά τα διατροφικά στοιχεία, σε ένα εξαιρετικά εύκολο δείπνο που ετοιμάζεται σε ένα σκεύος.

Πρωτεΐνη; Τέλεια. Λαχανικά; Τέλεια. Γεύση θαλπωρής; Τέλεια.

Επιπλέον, αυτή η εύκολη συνταγή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα, από άλλες μέρες, όπως ψητό κοτόπουλο ή βρασμένο ρύζι

Κοτόπουλο με ρύζι και μπρόκολο στον φούρνο

Υλικά:

  • 350 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 φακελάκι σούπα σκόνη κρεμμύδι ή κρέμα μανιταριών(διαλυμένη σε 250 γρ. νερό)
  • 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 2 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι
  • 220 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ (περίπου 2 φλιτζάνια ), χωρισμένο 
  • 1 φλιτζάνι χοντροσπασμένα κράκερ βουτύρου (όπως Ritz, περίπου 15 κράκερ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.

Σε ένα μεσαίο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε τα πλυμένα μπουκετάκια  μπρόκολου, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή ένα καπάκι και μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά. 

Βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αδειάζουμε το νερό που έμεινες στο μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τη σούπα, το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι, το βρασμένο μπρόκολο και 1 φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα κράκερ, το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23×30 εκατοστά.

Αδειάζουμε το μείγμα μπρόκολουκοτόπουλου, και το απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, το μείγμα κράκερτυριού.

Ψήνουμε μέχρι τα κράκερ να ροδίσουν και τα πλαϊνά του ταψιού, να αφρίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα