Tasteit

Συνταγή για κουνουπίδι στον φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Έτσι αποκτά άλλο ενδιαφέρον

Ένας από τους δυσκολότερους στόχους που έχουμε θέσει στον εαυτό μας, όσοι ασχολούμαστε με την κουζίνα, είναι να κάνουμε τα λιγότερο δημοφιλή υλικά, πιο ενδιαφέροντα.

Ειδικά όταν η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη και θέλουμε να τα καταναλώνουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας, χωρίς δυσφορία.

Το κουνουπίδι, βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη και μη αγαπητή κατηγορία, λαχανικών.

Η καρύκευσή του με μουστάρδα, σκόρδο και λεμόνι, του δίνει σίγουρα άλλο ενδιαφέρον.

Επίσης, το κουνουπίδι που κόβεται σε μπουκετάκια και ψήνεται στον φούρνο, αποκτά άλλη τραγανότητα και έτσι διαφορετική υφή.

Κουνουπίδι με μουστάρδα στον φούρνο

Υλικά:

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε ίσου μεγέθους μπουκετάκια. Στεγνώνουμε τις φλορέτες του κουνουπιδιού καλά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι στο μπωλ να ανακατεύουμε να καλυφθεί κάθε κομμάτι, καλά από τη σως.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Τοποθετούμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30′, γυρνώντας κάθε τόσο τα μπουκετάκια μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να γίνουν τραγανές οι άκρες τους.

Σερβίρουμε ζεστό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Dopios Γλυφάδα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας φέρνει τη φιλοσοφία του μεζέ στη γαστρονομική πιάτσα του Νότου
Ο Χριστόφορος Πέσκιας απογειώνει τον μεζέ στη Γλυφάδα, με γεύσεις που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη ματιά και τα εξαιρετικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών με τη δημιουργικότητα
Dopios Γλυφάδα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας φέρνει τη φιλοσοφία του μεζέ στη γαστρονομική πιάτσα του Νότου