Tasteit

Συνταγή για λιγκουίνι αματριτσιάνα με μπέικον και ντομάτα

Σερβίρουμε με μπόλικο πεκορίνο

Είναι μία από τις αγαπημένες ιταλικές μακαρονάδες, με προέλευση το χωριό Αματρίτσε, δυτικά της Ρώμης.

Αρχικά η σάλτσα με το καπνιστό αλλαντικό, δεν περιείχε ντομάτα, ενώ τρωγόταν αλειμμένη σε ψωμί.

Όταν οι Ναπολιτάνικες μακρόστενες ντομάτες, μπήκαν στην εξίσωση, με τις ανταλλαγές προϊόντων, μεταξύ των περιοχών της Ιταλίας, η σάλτσα εμπλουτίστηκε και ανακατεύτηκε με σπαγγέτι.

Η παρακάτω συνταγή, γίνεται σε 15 λεπτά, δουλεύοντας παράλληλα, δηλαδή φτιάχνοντας τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά.

Τα υλικά μας είναι για 2 άτομα, που αναλόγως της σχέσης τους, μπορούν να φάνε ακόμη και μέσα από το τηγάνι και να συνοδεύσουν τη μακαρονάδα τους με παγωμένο ροζέ.

Αματριτσιάνα

Υλικά:

  • 300 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 100 γρ. μπέικον
  • 2 μικρές πιπεριές καυτερές – ολόκληρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα(με τη σάλτσα τους) – σπασμένα με το χέρι
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • τριμμένο πεκορίνο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για al dente.

Σοτάρουμε στο λάδι τις καυτερές πιπεριές και το μπέικον.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά από 5 λεπτά τις σπασμένες ντομάτες και το ζουμί από την κονσέρβα.

Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, απευθείας, με τσιμπίδα, στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε από το κέντρο να «κολλήσει» η σάλτσα στο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Wine Tuesdays στο Gallina
Στο Κουκάκι, το μητροπολιτικό wine restaurant που τάραξε τα νερά της γαστρονομίας, αναδεικνύει κάθε Τρίτη τον κόσμο του κρασιού
Wine Tuesdays στο Gallina