Οι λόγοι για να φτιάξετε αυτά τα μπισκότα είναι πολλοί και έχω επιχειρήματα.
Δεν έχουν γλουτένη, γίνονται με πούδρα αμυγδάλου και όχι αλεύρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν έχουν γαλακτοκομικά ή λιπαρές ουσίες.
Δεν έχουν πολλή ζάχαρη, μόνο 50 γραμμάρια.
Έχουν λίγα υλικά και βγάζουν τόσα μπισκότα, όσα απαιτούνται για τις μεταμεσονύχτιες ή απογευματινές λιγούρες, αφήστε που είναι έτοιμα σε 20 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπισκότα με αλεύρι αμυγδάλου και σοκολάτα
Υλικά:
- 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
- 1 ασπράδι αυγού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μιξεράκι, μαζί με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι και τρίβουμε για μερικά λεπτά, να γίνουν πούδρα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει λείο.
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε μαρέγκα, με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, με κοφτές κινήσεις στο μείγμα αμυγδάλου-σοκολάτας.
Με δύο κουτάλια της σούπας, «κόβουμε» κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα μπισκότα μας, θα φαίνονται πολύ μαλακά, αλλά δεν είναι.