Tasteit

Συνταγή για νησιώτικους τραγανούς ντοματοκεφτέδες στο τηγάνι

Καλοκαιρινός μεζές

Κλασικός, παραδοσιακός μεζές, που συναντάται στα τραπέζια της ταβέρνας.

Οι ντοματοκεφτέδες μαζί με τους κολοκυθοκεφτέδες, είναι αγαπημένα ορεκτικά που είναι συνυφασμένα με το καλοκαίρι, επειδή είναι η εποχή και της ντομάτας και του κολοκυθιού.

Και εδώ υπάρχει η επιλογή να μην τηγανίσετε, αλλά να ψήσετε τους ντοματοκεφτέδες, στο air fryer, ψεκάζοντας τους, απλώς με ελαιόλαδο.

Ωστόσο το τηγάνι εδώ, μάλλον ενδείκνυται, καθώς έτσι παραμένουν πιο ζουμεροί.

Τους σερβίρουμε, ζεστούς, κρύους ή χλιαρούς, με λίγο γιαούρτι ή με τζατζικάκι.

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά:

  • 5 ώριμες σαρκώδεις ντομάτες, ψιλοκομμένες, όχι τριμμένες
  • 2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
  • 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον φρέσκο δυόσμο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε ένα αραιό χυλό.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνουμε σε κουταλιές το μείγμα του ντοματοκεφτέ, μία για κάθε έναν.  Τηγανίζουμε 2-3′ από κάθε πλευρά και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας