Tasteit

Συνταγή για ψαρονέφρι σε σάλτσα από κρασί, μέλι και μουστάρδα

Συνοδεύουμε με πατάτες baby

Να ξεκινήσουμε με το αυτονόητο. Το ψαρονέφρι δεν είναι ψάρι. Είναι το φιλέτο του χοιρινού.

Είναι μαλακό και τρυφερό, εξ’ ου και το όνομά του και μπορεί να δεχτεί όλες τις σάλτσες, από όλες τις κουζίνες, άνετα και με νόστιμο αποτέλεσμα.

Εκείνο που πρέπει να ζητήσουμε από τον χασάπη μας είναι να μας κόψει τα φιλέτα, σε στρογγυλά μενταγιόν και να μας τα «πατήσει» ελαφρά να απλώσουν

Έτσι θα μαγειρευτούν ευκολότερα και γρηγορότερα. Το ψήσιμο, βέβαια, θέλει μια φροντίδα, γιατί ναι μεν δεν πρέπει το κρέας μας να είναι κόκκινο εσωτερικά, αλλά δεν πρέπει να παραψηθεί, γιατί θα στεγνώσει.

Σερβίρουμε με βραστές ή ψητές πατάτες baby ή ολόκληρες ψητές πατάτες.

Ψαρονέφρι με κρασί, μέλι και μουστάρδα

Υλικά:

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε μενταγιόν, ελαφρά «πατημένα»
  • 1  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι νερού ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 2 κ.σ. μέλι 
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μενταγιόν από το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε με σπάτουλα όλα τα κομματάκια νοστιμιάς από το τηγάνι.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το ψαρονέφρι και τα ζουμάκια από το πιάτο, στο τηγάνι για 5-6 λεπτά. Τσεκάρουμε ότι έχει ψηθεί και δεν είναι ροζ εσωτερικά.

Ρίχνουμε το μέλι δυναμώνοντας τη φωτιά για να καραμελώσει το ψαρονέφρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες baby, ψητές ή βραστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Il Giardino Segreto: Ο «μυστικός κήπος» που έγινε γαστρονομικός προορισμός
Τι συμβαίνει όταν η βιώσιμη γαστρονομία συναντά την ιταλική κουζίνα, τα κρασιά της γείτονος και τα signature cocktails στην καρδιά της Αθήνας; Την απάντηση δίνει ο Executive Chef της Μεγάλης Βρεττανίας Αστέριος Κοστούδης
Il Giardino Segreto: Ο «μυστικός κήπος» που έγινε γαστρονομικός προορισμός