Οι μακαρονοσαλάτες είναι μια υπέροχη λύση για τα τραπέζια μας, για τα μπάρμπεκιου, αλλά και για το καθημερινό μας ταπεράκι στη δουλειά.
Περιλαμβάνουν, σχεδόν πάντα, όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τις προτιμούν όλοι, μεγάλοι και παιδιά, κυρίως αν δεν βάλουμε πολλά «πράσινα» στοιχεία μέσα.
Φροντίστε το ζυμαρικό να το βράσετε al dente, γιατί θα «ρουφήξει» και από το ντρέσινγκ και δεν θέλουμε να μαλακώσει υπερβολικά.
Αν προορίζετε τη μακαρονοσαλάτα για τραπέζι, μπορείτε να την προετοιμάσετε αρκετές ώρες πριν και να την σερβίρετε με ένα καλό, αλλά απαλό ανακάτεμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι γαλοπούλα και αβοκάντο
Υλικά:
- 1 συσκευασία κοφτό μακαρόνι
- 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια
- 1 καρότο, χοντροτριμμένο
- 1 μέτριο κολοκύθι, χοντροτριμμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο σε νιφάδες
- 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Κόβουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα και τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το ζυμαρικό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.