Tasteit

Συνταγή για σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι καπνιστή γαλοπούλα και αβοκάντο

Χορταστική και ελαφριά

Οι μακαρονοσαλάτες είναι μια υπέροχη λύση για τα τραπέζια μας, για τα μπάρμπεκιου, αλλά και για το καθημερινό μας ταπεράκι στη δουλειά.

Περιλαμβάνουν, σχεδόν πάντα, όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λαχανικά.

Τις προτιμούν όλοι, μεγάλοι και παιδιά, κυρίως αν δεν βάλουμε πολλά «πράσινα» στοιχεία μέσα.

Φροντίστε το ζυμαρικό να το βράσετε al dente, γιατί θα «ρουφήξει» και από το ντρέσινγκ και δεν θέλουμε να μαλακώσει υπερβολικά.

Αν προορίζετε τη μακαρονοσαλάτα για τραπέζι, μπορείτε να την προετοιμάσετε αρκετές ώρες πριν και να την σερβίρετε με ένα καλό, αλλά απαλό ανακάτεμα.

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι γαλοπούλα και αβοκάντο

Υλικά:

  • 1 συσκευασία κοφτό μακαρόνι
  • 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • 1 μέτριο κολοκύθι, χοντροτριμμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο σε νιφάδες
  • 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με λίγο λάδι.

Κόβουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα και τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το ζυμαρικό.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.

Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα