Tasteit

Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα με σολομό, μόνο με 2 υλικά

Γεύμα σε 15'

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι από της αγαπημένες μου. Αν υπάρχει στο μενού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπει στην παραγγελία μου.

Το ντρέσινγκ του Καίσαρα είναι για μένα πολύ umami, μιας και δεν είμαι άνθρωπος της μαγιονέζας, έτσι, σκέφτηκα ότι η γεύση αυτή, θα ταίριαζε με τη γεύση του σολομού.

Αυτός ο σολομός, λοιπόν, ετοιμάζεται σε 15 λεπτά το πολύ και μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και σε επίσημο τραπέζι, με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης θα ήταν πεντανόστιμος, κομμένος σε φέτες, σε μία διαφορετική σαλάτα του Καίσαρα.

Τα περισσεύματα μπορούν να τυλιχτούν σε τορτίγια με επιπλέον σάλτσα Ceasar, μαρούλι και ψιλοκομμένα σαλατικά.

Σολομός του Καίσαρα με 2 υλικά

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 175 γρ. το καθένα)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σαλάτας του Καίσαρα (από το κατάστημα), χωρισμένη
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε 1 – 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Caesar πάνω από κάθε φιλέτο.

Ψήνουμε τον σολομό για 12 έως 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του, γυρνώντας το στο γκρίλ το τελευταίο λεπτό.

Με πινέλο ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι, αλείφουμε κάθε φιλέτο με την υπόλοιπη σάλτσα του Καίσαρα, σαν γλάσο, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα