Tasteit

Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας

Όταν δεν έχουμε κουβερτούρα

Αυτή η σάλτσα είναι κλασική και βασική, γιατί γίνεται με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες.

Υπολογίζω, θα μου πείτε, ότι όλοι έχετε στη διάθεσή σας, ζάχαρη, κακάο, γάλα και βούτυρο.

Αν όχι αυτή τη στιγμή, σίγουρα θα μπορούσατε να τα προμηθευτείτε για την επόμενη φορά.

Όταν δηλαδή θα χρειάζεστε ένα συνοδευτικό άλειμμα για τα μπισκότα, τα κρουασάν, τα σκονς, τις κρέπες, τις βάφλες και οτιδήποτε, θέλετε να «ντύσετε» με σοκολάτα.

Γίνεται και γλυκό dip, για φρούτα, κομμάτια κέικ, τσουρεκιού ή φρυγανισμένου ψωμιού.

Σάλτσα σοκολάτας με βασικά υλικά

Υλικά:

  • 3/4 φλ. (150 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλ. (21 γρ.) άγλυκο κακάο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι ενώνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι, με σύρμα.

Σπάμε τυχόν σβόλους και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανάβουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα.

Το μείγμα θα χρειαστεί 8 με 10 λεπτά για να σιγοβράσει.

Φροντίζουμε να ξύνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της κατσαρόλας για να μην καεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αφήνουμε να κρυώσει για 1 έως 2 λεπτά και μετά τη σερβίρουμε.

Η σάλτσα σοκολάτας τρώγεται καλύτερα την ίδια μέρα που θα την φτιάξουμε, αλλά τα περισσεύματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για έως και 3 ημέρες. Ξαναζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτοντας λίγο γάλα, για να γίνει πιο ρευστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα