Οι μεζέδες είναι τις περισσότερες φορές και ειδικά το καλοκαίρι, προτιμότεροι από ένα πιάτο κανονικό φαγητό.
Όταν θέλουμε να συνοδεύσουμε το ούζο μας, τη μπύρα ή το τσίπουρο, τα θαλασσινά είναι από τα πρώτα είδη που επιλέγουμε να μαγειρέψουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι σουπιές, μαγειρεμένες με φρέσκα αρωματικά και λεμόνι, προσφέρουν ένα μεσογειακό αρωματικό κράμα.
Το γεγονός ότι το πιάτο αυτό σερβίρεται και κρύο, το κάνει ιδανικό για τις μέρες και νύχτες των υψηλών θερμοκρασιών.
Το είδος του ποτού είναι δική σας απόφαση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λεμονάτες σουπιές με λεμονοθύμαρο
Υλικά:
- 500 γρ. σουπιές (καθαρισμένες, σε κομμάτια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο ή φρέσκο θυμάρι (φυλλαράκια)
- αλάτι και 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τον κουρκουμά, το λεμονοθύμαρο, το αλάτι και το μπούκοβο.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε τις σουπιές με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.