Τραγανά απέξω, μαλακά και ελαστικά μέσα. Αυτά τα «λουκουμαδάκια» κοτόπουλου είναι φοβερή λιχουδιά.
Δεν είναι σαν nuggets, αλλά περισσότερο σαν μπουκιές τυλιγμένες σε κουρκούτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εάν φτιάχναμε γλυκόξινο κοτόπουλο ή χοιρινό αυτό θα ήταν το πρώτο στάδιο, πριν βάλουμε το κρέας μέσα στην σάλτσα.
Ωστόσο, μπορούμε να σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια κοτόπουλου, σκέτα ή με μπολάκια στο πλάι, που θα περιέχουν διαφορετικές σάλτσες, για βούτηγμα.
Αν αντέχουμε να τηγανίσουμε πολλά κομμάτια, το κοτόπουλο, με αυτόν τον τρόπο, είναι ότι πρέπει για να σερβίρουμε σε πάρτι παιδικό ή dinner party ενηλίκων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανά λουκουμαδάκια κοτόπουλου
Υλικά:
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 100 ml σόδα αναψυκτικό παγωμένο
- 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα σε μπουκιές
- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, λάδι σε ύψος 1 εκατοστού και ζεσταίνουμε μέχρι να γυαλίσει.
Χτυπάμε την παγωμένη σόδα με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο αλάτι, για να φτιάξουμε το κουρκούτι.
Αδειάζουμε το κορν φλάουρ σε ένα πιάτο, στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας και ανάβουμε τον φούρνο σε χαμηλή φωτιά.
Περνάμε το κοτόπουλο από το κορν φλάουρ και στη συνέχεια το βουτάμε στο κουρκούτι, ένα κάθε φορά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι (περίπου 5-6 κομμάτια, ανά δόση).
Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο, αν χρειαστεί, και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το κοτόπουλο, στο ταψί και το διατηρούμε ζεστό βάζοντάς το στον φούρνο.
Τηγανίζουμε όλο το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια, σκέτα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή με διάφορες σάλτσες, δίπλα, όπως γλυκόξινη, η απλό κέτσαπ.