Πρόκειται για τον κορυφαίο ουζομεζέ. Και είναι πολύ εύκολο για τον φτιάξουμε.
Μπορούμε να το σερβίρουμε μόλις το ετοιμάσουμε ή να το συντηρήσουμε στο ψυγείο για εβδομάδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφού βράσουμε το χταπόδι και κρυώσει, το κόβουμε σε μπουκιές.
Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι και γεμίζουμε με τα ζουμάκια όπου έβρασε.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, του ρίχνουμε ρίγανη, ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χταπόδι ξυδάτο
Υλικά:
- 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
- 1 νεροπότηρο λάδι
- 1 νεροπότηρο ξύδι
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
- ξερή ρίγανη – λάδι & ξύδι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.
Το βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα με την κοιλιά, προς τα πάνω.
Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, θέλει περίπου 40 – 45 λεπτά να μαλακώσει.
Ύστερα, το βγάζουμε σε πιατέλα, το κόβουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και του ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξύδι.