Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

4+1 προτάσεις αγοράς smartphone από το Πλαίσιο

4+1 προτάσεις αγοράς smartphone από το Πλαίσιο

Η εύρεση του ιδανικού ανάμεσα σε τόσα smartphones δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μιλάμε εξ άλλου για τη συσκευή που θα σε ακολουθεί πιστά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, εκείνη που θα αποτυπώσει τις καθημερινές σου στιγμές, θα σε κρατήσει σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θα σε ψυχαγωγήσει μέσα από ατελείωτο streaming και gaming και τόσα ακόμα. Το κινητό τηλέφωνο είναι άλλωστε το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείς μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν πας για ύπνο.

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσεις και το ότι ιδανικά θα πρέπει να καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες σου για κάποια χρόνια, τότε αντιλαμβάνεσαι γιατί θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος πριν την όποια αγορά σου. Μην ανησυχείς όμως γιατί το Πλαίσιο είναι εδώ με 4+1 προτάσεις smartphones για κάθε γούστο, βαλάντιο και ανάγκη. Δες τις συσκευές που έχουμε ξεχωρίσει, ξεκαθάρισε ποια ανταποκρίνεται καλύτερα στα «θέλω» σου και καν’ την δική σου!

Xiaomi Redmi 9 (6,5”/4GB/64GB)

Μία από τις καλύτερες προτάσεις στη budget κατηγορία, το Redmi 9 θα σε καταπλήξει με τη μεγάλη του οθόνη. Στις 6,53 ίντσες με Full HD+ ανάλυση, μεγάλη γωνία θέασης και IPS πάνελ, είναι ιδανική για να streamάρεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο και βέβαια να απολαμβάνεις τα καλύτερα mobile games. Σε αυτό το τελευταίο συμβάλλει τα μέγιστα και ο οκταπύρηνος MediaTek Helio G80 με τα 4 GB RAM. Στα… ενδότερα της συσκευής θα βρεις και 64 GB μνήμης τα οποία μπορείς να αυξήσεις πανεύκολα με την προσθήκη μίας κάρτας microSD.

Το Redmi 9 παίρνει άριστα και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία Face Unlock. Η κάμερα πρόσοψης των 8 MP, βλέπεις, δε θα σου χαρίσει μόνο υπέροχες selfies αλλά θα ξεκλειδώσει και τη συσκευή σου στη στιγμή. Υποστηρίζεται NFC για ανέπαφες πληρωμές έτσι ώστε να μη χρειάζεται να έχεις καν πορτοφόλι κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι, ενώ χάρη στην υποδοχή των 3,5 χιλ. θα συνδέσεις το σετ ακουστικών της αρεσκείας σου.

POCO X3 Pro (6,7”/6GB/128GB)

Με όπλο την κορυφαία σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει, το POCO X3 Pro είναι μία συσκευή που δύσκολα περνά απαρατήρητη. Η μεγάλη του, IPS οθόνη των 6,67 ιντσών με την ανάλυση των 1080×2400 pixels είναι ό,τι πρέπει για να παρακολουθείς βίντεο, να «σερφάρεις» στα socials, να παίζεις και να διαβάζεις -από emails μέχρι βιβλία ολόκληρα! Ο ρυθμός ανανέωσής της είναι στα 120 Hz, προσφέροντας έτσι μία απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης που συν τοις άλλοις είναι και ξεκούραστη για τα μάτια σου.

Η συσκευή έρχεται με οκταπύρηνο Snapdragon 860 ο οποίος σε συνδυασμό με τα γραφικά Adreno 640, τα 6 GB RAM και τον surround ήχο των διπλών ηχείων, θα σου χαρίσουν εκπληκτική απόδοση δημιουργώντας απίστευτη ατμόσφαιρα στα πιο απαιτητικά video games -και όχι μόνο. Το POCO X3 Pro προστατεύεται από νερό και σκόνη βάσει προτύπου IP53, υποστηρίζει NFC και υπέρυθρες ενώ έρχεται εφοδιασμένο με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, θύρα 3,5 χιλ. και τετραπλή κάμερα με κύριο φακό 48 MP.

Samsung Galaxy A52 (6,5”/6GB/128GB)

Μία 5G πρόταση με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας αλλά τιμή που το κατατάσσει στη mid-range κατηγορία. Το Galaxy A52 συνιστά ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, καθώς η Samsung κατάφερε να το «προικίσει» με σπουδαίες τεχνολογίες διατηρώντας ωστόσο την τιμή του σε χαμηλά -τηρουμένων των αναλογιών- επίπεδα. Η υποστήριξη 5G συνδεσιμότητας το καθιστά μία απόλυτα ασφαλή επιλογή για το μέλλον, καθώς θα σου επιτρέψει να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα και κυρίως τις ταχύτητες της νέας γενιάς δικτύων άφοβα. Όχι ότι πάει πίσω σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Η Super AMOLED οθόνη θα σε θαμπώσει με τα ολοζώντανα χρώματά, την υψηλή φωτεινότητα και τη σπουδαία της αντίθεση. Ο δε ρυθμός ανανέωσης 120 Hz χαρίζει μία υπέροχη εμπειρία χρήσης, ό,τι κι αν κάνεις. Ο οκταπύρηνος Snapdragon 750G σε συνδυασμό με τα 6 GB RAM εγγυώνται άψογη απόδοση ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις multitasking, ενώ τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD. Σε αυτά πρόσθεσε το τετραπλό σύστημα καμερών με κύριο αισθητήρα 64 MP, φακό f/2.0 και OIS και έκλεισες.

Samsung Galaxy A72 (6,7”/8GB/256GB)

Το Galaxy A72 είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σειρά Galaxy A της Samsung. Διαθέτει Super AMOLEDοθόνη 6,7 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 720G, 8 GB RAM και μνήμη 256 GB που φτάνει μέχρι και το 1 TB μέσω microSD. Το σύστημα καμερών του αποτελείται από κύριο φακό 64 MP με OIS, υπερευρυγώνιο 12 MP, τηλεφακό 3x 8 MP και κάμερα macro 5 MP, επιτρέποντάς σου να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου. Η δε μπαταρία των 5000 mAh υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 25 W προσφέροντας αυτονομία που φτάνει και τις δύο μέρες.

Το Galaxy A72 τρέχει Android 11 το οποίο πλαισιώνει το ανανεωμένο One UI. Χάρη στο τελευταίο θα φέρεις τη συσκευή στα μέτρα σου, προσαρμόζοντας την εμφάνιση των μενού, προβάλλοντας φωτογραφίες και βίντεο όπως ποτέ άλλοτε και παίζοντας τα αγαπημένα σου παιχνίδια απερίσπαστος. Τα στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos «απογειώνουν» κάθε εμπειρία ψυχαγωγίας «ντύνοντάς» την με βαθύ ήχο σπουδαίας λεπτομέρειας ενώ ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται κάτω απ’ την οθόνη, προσφέρει ξεκλείδωμα στη στιγμή με απόλυτη ασφάλεια.

OnePlus 9 (6,5”/8GB/128GB)

Μία πραγματικά υπέροχη συσκευή απ’ όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς, το OnePlus 9 θα σε μαγέψει από την πρώτη ματιά. Με μοντέρνο σχεδιασμό που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από τις εντυπωσιακές αποχρώσεις στις οποίες κυκλοφορεί, το smartphone της OnePlus είναι μία 5G πρόταση που δεν υστερεί πουθενά. Ενσωματώνει οκταπύρηνο Snapdragon 888 και 8 GB RAM παίρνοντας άριστα στον τομέα των επιδόσεων, ενώ χάρη στη fluid AMOLED οθόνη των 6,5 ιντσών στα 120 Hz προσφέρει μία απολαυστική εμπειρία. Σε αυτό το τελευταίο βοηθά φυσικά και ο συνδυασμός του Android 11 με το Oxygen OS.

Η OnePlus έχει συνεργαστεί με τη θρυλική Hasselblad (η εταιρεία που κατασκεύασε την κάμερα που πήγε στη Σελήνη) εφοδιάζοντας τη συσκευή της με τρεις κάμερες. Η κύρια ευρυγώνια έρχεται με τον αισθητήρα IMX689 της Sony, διαθέτοντας ανάλυση 48 MP και διάφραγμα f/1.8. H υπερευρυγώνια είναι στα 50 MPχρησιμοποιώντας τον αισθητήρα IMX766 και πάλι από τη Sony (f/2.2) ενώ υπάρχει και μονοχρωματική κάμερα 2 MP. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πανέμορφες φωτογραφίες γεμάτες λεπτομέρειες και βίντεο ακόμα και 8K ανάλυσης στα 30 fps.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις