Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

DW: Εφιάλτης το νέο κανάλι στην Κωνσταντινούπολη;

DW: Εφιάλτης το νέο κανάλι στην Κωνσταντινούπολη;

Για κάποιους είναι σημάδι μιας ισχυρής Τουρκίας, για άλλους απλά μια καταστροφή. Για την προγραμματισμένη κατασκευή του νέου καναλιού οι απόψεις διίστανται στην Κωνσταντινούπολη.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του μεγάλου έργου έχουν μεγάλες διαφορές. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βάλει σήμερα Σάββατο 26.6 τον θεμέλιο λίθο. Διαφημίζει το έργο και την επίσημη παρουσίασή του από το 2011. Μιλάει για τα Στενά του Βοσπόρου, τα νέα γιοτ, το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων και τις νέες κομψές κατοικίες με θέα το κανάλι, το οποίο έχει πλάτος τουλάχιστον 275 μέτρα. Η υδάτινη οδός μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Μαρμαρά είναι μέρος μιας σειράς φιλόδοξων έργων υποδομής για την Κωνσταντινούπολη και κοστίζει πάνω από επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμόγλου, αντίπαλος του Ερντογάν είναι ίσως ο πιο μεγάλος πολέμιος της κατασκευής του καναλιού. Αποκαλεί το κανάλι «εφιάλτη» για την τουρκική μεγαλούπολη. Η κυβέρνηση ασχολείται με το κανάλι μόνο και μόνο για να κερδίσει χρήματα, ισχυρίζεται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις