Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Εντολή να παραδοθούν εντός Αυγούστου

S-400

«Η διάθεση μίας συστοιχίας πυραύλων Ρatriot στη Σαουδική Αραβία, αφενός θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στη χώρα μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αφετέρου θα αυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας παρέχοντας εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες στο προσωπικό, οι οποίες θα προκύψουν από τη δράση και τη συνεργασία σε ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον αεράμυνας, βελτιώνοντας τελικά το επαγγελματικό του επίπεδο».

Αυτό απαντούσε στις 29 Απριλίου 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, σε ερώτηση του ΚΙΝΑΛ με θέμα «Αποστολή μίας πυροβολαρχίας Patriot PAC-3 στη Σαουδική Αραβία».

Η υπόθεση των Patriot στη Σαουδική Αραβία έρχεται από… μακριά. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 το OnAlert σας ενημέρωνε για τη συμφωνία που βρισκόταν στα σκαριά, αλλά και τις ετοιμασίες που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Από τότε «κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι» αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες και άλλα εμπόδια καθυστέρησαν την παράδοση. Φαίνεται όμως πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, καθώς -όπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» στον ειδησεογραφικό ιστότοπο tovima.gr- «δόθηκε όμως εντολή από το ΓΕΕΘΑ το Patriot να παραδοθεί στη Σαουδική Αραβία εντός Αυγούστου».

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις