Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

S-400: Οι ΗΠΑ προτείνουν εναλλακτικές στην Τουρκία – Άγριο «πέσιμο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα

S-400: Οι ΗΠΑ προτείνουν εναλλακτικές στην Τουρκία – Άγριο «πέσιμο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν «εναλλακτικές» στην Τουρκία προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα για την απόκτηση ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν σε συνέντευξή της στο CNN Turk.

«Έχουμε προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στην Τουρκία, ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν αν θέλουν να ξεφύγουν από αυτές τις κυρώσεις», επέμεινε η Σέρμαν. «Έχουμε μιλήσει για τρόπους ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Και αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η Τουρκία. Ελπίζω πως θα βρούμε έναν δρόμο προς τα μπρος», είπε η Αμερικανίδα υφυπουργός.

Η Σέρμαν επισκέφτηκε την Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα – ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Τουρκία από αξιωματούχο της διοίκησης Μπάιντεν – για να ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει δράση επί του θέματος, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι δεν θα υποχωρήσει.

Ποιές είναι οι εναλλακτικές; Τι θα κάνει η Άγκυρα; Πώς η υφυπουργός «στρίμωξε» την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης; Λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις