Κόσμος

Αισιόδοξος ο Ζελένσκι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά φοβάται απομάκρυνση των ΗΠΑ

Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρετίζει την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον, εκφράζοντας όμως τον φόβο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απομακρυνθούν από τη διαδικασία

Κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε την Τρίτη (02.12.2025) για μια σπάνια «στιγμή αισιοδοξίας» στις προσπάθειες ειρήνευσης, τονίζοντας ότι η ταχύτητα των πρόσφατων συνομιλιών και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ΗΠΑ δημιουργούν μια νέα δυναμική.

«Οι ΗΠΑ δεν αποσύρονται από τον διπλωματικό διάλογο, και αυτό είναι θετικό», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε εκδήλωση στο Δουβλίνο.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έκρυψε τις ανησυχίες του. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μειωθεί η αμερικανική δέσμευση, παραδέχτηκε ότι «ναι, το φοβάμαι».

Κατά τον ίδιο, η Μόσχα επιδιώκει ακριβώς να ωθήσει τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν από το Κίεβο, ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων τόσο στο διπλωματικό πεδίο όσο και στο μέτωπο.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι η ταχύτητα των διαπραγματεύσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη διατήρηση της δυτικής ενότητας, εκτιμώντας ότι κάθε ένδειξη επιβράδυνσης μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Ρωσία για να αποδυναμώσει τη διεθνή στήριξη στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι