Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρτα: Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης

Άρτα: Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης

Σοβαρά προβλήματα στην Αρτα και στην Αιτωλοακαρνανία δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή από το πρωί. Πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις.

Μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 ξύπνησαν στην Άρτα. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα. Μέσα στην νύχτα προσπαθούν να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Στις περιοχές που πλημμύρισαν βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Άρτας, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Αναλυτική εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το φως της μέρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απουσία των αντιπλημμυρικών έργων της Ιόνιας Οδού. Έργα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και χρόνια όμως μένουν στα χαρτιά. Έτσι κάθε χρόνο αρκετές περιοχές από όπου διέρχεται ο οδικός άξονας μετατρέπονται σε λίμνες…

Ο Δεκέμβριος φαίνεται ότι κρατά για το τέλος του τις πιο χειμωνιάτικες μέρες. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν και σ’ άλλες περιοχές της Ηπείρου ενώ στα ορεινά σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τον Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Προβλήματα στο Θέρμο του νομού Αιτωλοακαρνανίας  δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή από το πρωί.Εντονότερα είναι τα προβλήματα στον ορεινό όγκο του δήμου, αφού οι κατολισθήσεις και τα φερτά υλικά εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.  “Ολονύκτια μάχη στα ορεινά του δήμου Θέρμου να κρατήσουμε τους δρόμους ανοικτούς με την βοήθεια των αντιδημάρχων Κ.Παπαθανασόπουλου και Κ. Αθανασίου και με την συνδρομή των προέδρων Δρυμώνα Λ.Καρβελά και Χαλικίου Χρ.Γρομητσάρη .Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.Με το πρώτο φως της αυριανής μέρας μπαίνουμε πάλι στον αγώνα της πολιτικής προστασίας” επισημαίνει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

Απαγορευτικό: Προβλήματα σε θάλασσα και αέρα στο Ηράκλειο

Απαγορευτικό σε θαλάσσιες αλλά και… εναέριες συγκοινωνίες στο Ηράκλειο. Αιτία, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Το απαγορευτικό σημαίνει, βέβαια, ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες και ταξιδιώτες των Χριστουγέννων. Αναλυτικότερα, προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, προέκυψαν την Κυριακή (22.12.2019) στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων.

Click4more: Καιρός: Δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν και γύρισαν πίσω

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θύελλες τη Δευτέρα (23.12.2019)

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ): Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο και πιθανώς και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 και πιθανώς τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr, agriniosite.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις