Χωρίς κατηγορία

Αυτή η μοναστηριακή συνταγή θα σας κάνει να αγαπήσετε τις φακές!

Oι φακές είναι ένα φαγητό συνώνυμο της ταπεινότητας και της ευτελούς αξίας της πρώτης ύλης.

“Αντί πινακίου φακής” παραχώρησε ο Ησαύ στον Ιακώβ τα πρωτοτόκια, τα νομικά διακαιώματα κληρονομιάς των πρωτότοκων υιών της εποχής, στη γνωστή ιστορία της Παλιάς Διαθήκης με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη έκφραση περί φακής, να είναι πλέον συνώνυμη της έννοιας της ευτελούς αξίας.

Ωστόσο, οι φακές είναι ένας γαστρονομικός και διατροφικός θησαυρός, που τυγχάνει να είναι φτηνός και εύκολος στο μαγείρεμα. Συνδυασμός που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο εξαιρετική ζεστή επιλογή για μια κρύα ημέρα. Δοκιμάστε τις φακές και αλάδωτες, μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η μεστή τους γεύση θα σας αποζημιώσει. Βέβαια, μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο φρέσκο λάδι στο πιάτο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τις φακές μας είναι…

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία