Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η Μαλένα «ήταν ένα νεκρό παιδί, είχε ψυχρά άκρα» περιέγραψε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η Μαλένα «ήταν ένα νεκρό παιδί, είχε ψυχρά άκρα» περιέγραψε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την κατάθεση του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Κωνσταντίνου Τζιούβα συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη.

Ο παιδίατρος – εντατικολόγος είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να να κάνει ΚΑΡΠΑ στη μικρή Μαλένα, την πρώτη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου που έφυγε από τη ζωή…

Όπως περιέγραψε στην κατάθεση του, το παιδάκι ήταν ήδη νεκρό όταν μπήκε στο δωμάτιο. «Η αίσθησή μου ήταν ότι ήταν όντως ένα παιδί σε ανακοπή. Κάνουμε ΑΜΠΟΥ και το παιδί ήταν άτονο, έχει κυάνωση και ψυχρά άκρα. Ήταν ψυχρό στο κορμί, μου έκανε εντύπωση. Ήταν ένα παιδί νεκρό. Δεν είχε ζωτικά, δεν είχε σφίξεις δεν άκουσα καρδιά, είχε μυδρίαση» τόνισε ο εντατικολόγος και αναφέρθηκε στις δυο κλήσεις που έγιναν στη ΜΕΘ για να σπεύσει στο δωμάτιο της Μαλένας με διαφορά μεταξύ τους μόλις 1,5 λεπτού.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κλήσης έγινε αναφορά για σπασμούς όπως είπε ο μάρτυρας και στη δεύτερη ανακοπή.

Ο παιδίατρος περιέγραψε πως τη στιγμή που έφτασε στο δωμάτιο ήταν μέσα η μητέρα της Μαλένας και έκλαιγε. «Η πόρτα του δωματίου ήταν ανοιχτή, η μητέρα ήταν κοντά στο κρεβάτι, ήταν μέσα η γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Το παιδί ήταν ξαπλωμένο και δίπλα η γιατρός με την ΑΜΠΟΥ. Της έκαναν ΚΑΡΠΑ, ήταν συναισθηματικά φορτισμένες. Η μητέρα έκλαιγε. Το πρώτο μέλημα μου είναι κάνω ΑΜΠΟΥ και η νοσηλεύτρια είχε αναλάβει τις μαλάξεις» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε στην κατάθεση του πως χάθηκε χρόνος με την μικρή Μαλένα.

Πρόεδρος: Γενικότερα η εικόνα που είχατε για τη Μαλένα ποια ήταν;
Μάρτυρας: Ότι χάσαμε χρόνο, κάναμε 10 λεπτά εμείς να φτάσουμε. Είχα την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος ο χρόνος χωρίς κυκλοφορία. Η Μαλένα δεν ήταν ταλαιπωρημένο παιδί. Πιστεύω ότι χάθηκε χρόνος 5 με 10 λεπτά εκεί.
Πρόεδρος: Μπορεί και παραπάνω;
Μάρτυρας: Όχι, δεν ήταν τελείως ψυχρό το σώμα. Στο 20λεπτο της ανάνηψης η προσπάθειά μας ήταν απέλπιδα (…) Ήταν όλα μηδέν στα μόνιτορ (εννοεί σφίξεις, κορεσμός). Οποιοδήποτε μόνιτορ και να χρησιμοποιήσαμε στη Μαλένα ήταν μηδέν.

Σχετικά με τις αμυχές στο πρόσωπο του παιδιού και αν αυτές μπορεί να προκλήθηκαν τις στιγμές της ανάνηψης, ο παιδίατρος δεν το απέκλεισε.
Πρόεδρος: Με την μητέρα πότε ήρθατε σε επαφή;
Μάρτυρας: Νομίζω βγήκα κάποια στιγμή από το δωμάτιο και της είπα «είναι πολύ δύσκολα και πως προσπαθούμε». Βγήκα ακόμη μια φορά και της είπα ότι δεν τα καταφέραμε.
Πρόεδρος: Σας είπε κάτι;
Μάρτυρας: Δεν μου είπε, ήταν εμβρόντητη ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, έκλαιγε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Μαΐου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις