Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για τον εμβολιασμό – Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πως κρίνουν οι πολίτες τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Αυξάνεται το ποσοστό αυτών που θα έκαναν άμεσα το εμβόλιο. Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Alco.

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Open.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται αύξηση σε αυτούς που θα εμβολιάζονταν άμεσα ενώ στο πολιτικό κομμάτι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 15 μονάδες ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες.

Στην ερώτηση για το αν είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος το 43% των ερωτηθέντων απάντησε όχι, το 36% ναι και το 21% ΔΞ/ΔΑ.

Για το θέμα των εμβολιασμών των κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα τις πρώτες ημέρες που έγιναν τα εμβόλια οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της Alco απάντησαν το 62% αρνητικά, το 22% θετικά ενώ το 16% ΔΞ/ΔΑ.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς το 48% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως (έναντι 33% τον Δεκέμβριο), το 31% θα περιμένει (42% τον Δεκέμβριο), ενώ το 17% λέει όχι (έναντι 19% τον Δεκέμβριο).

Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε αυτή τη φάση ή λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας» το 60% απαντά «βλέποντας και κάνοντας» και το 32% πως έχει σχεδιασμό.

Για το αν τα μέτρα στήριξης για την πανδημία είναι επαρκή το 45% δεν είναι ικανοποιημένο έναντι του 41% που δηλώνει πως είναι. Για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση το 43% δηλώνει ναι ενώ το 48% δηλώνει όχι.

Στο πολιτικό κομμάτι τώρα και σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και για το αν έγιναν οι σωστές κινήσεις ή έπρεπε να γίνουν περισσότερες το 44% λέει περισσότερες, το 18% τις σωστές ενώ το 38% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση για τη δημοσκόπηση της Alco για τον ποιόν εμπιστεύονται περισσότεροι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός έχει ποσοστό 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 21% ενώ ο κανένας έχει ποσοστό 30%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 23,9%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και η ΜεΡΑ25 με 2,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η ώρα των Συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η ώρα των Συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων

Συνεχίζοντας τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έκρινε τους αξιωματικούς στο βαθμό του συνταγματάρχη όπλων και σωμάτων προς ... Διαβάστε περισσότερα
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έκρινε τους ταξίαρχους όπλων και σωμάτων

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έκρινε τους ταξίαρχους όπλων και σωμάτων

Συνεχίζοντας τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έκρινε τους αξιωματικούς στον βαθμό του ταξίαρχου όπλων και σωμάτων προς ... Διαβάστε περισσότερα
Ένα από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια είναι Ελληνικό! Δείτε τι μας είπε ο δημιουργός του

Ένα από τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια είναι Ελληνικό! Δείτε τι μας είπε ο δημιουργός του

Πρόσφατα είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τον Ιάκωβο Χατζηδημητρίου, τον άντρα πίσω από την ελληνική ωρολογοποιία Ianos Watches, ο οποίος, αν και δικηγόρος στο επάγελμα, ... Διαβάστε περισσότερα
Su-57: Χαμός στο ίντερνετ με το πολυβόλο και τον «ανατριχιαστικό» ήχο του (video)

Su-57: Χαμός στο ίντερνετ με το πολυβόλο και τον «ανατριχιαστικό» ήχο του (video)

Χαμός έχει προκληθεί στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, με συγκεκριμένα βίντεο που αφορούν το νέο ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, καθώς ... Διαβάστε περισσότερα
Δείτε τα 10 τραγούδια που συνήθως ακούει ο Μπαράκ Ομπάμα όσο κάνει ντους

Δείτε τα 10 τραγούδια που συνήθως ακούει ο Μπαράκ Ομπάμα όσο κάνει ντους

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα είναι γνωστό πως αγαπάει ιδιαίτερα την μουσική και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχει εξαιρετικό γούστο, ... Διαβάστε περισσότερα