Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ο «πονοκέφαλος» της ΝΔ για τα ψηφοδέλτια

Τσίπρας - ΝΔ

Ανάμεσα στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα είναι και αυτή για την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στα ψηφοδέλτια από 30% σε 40%.

Αν και στη ΝΔ προτίθενται να στηρίξουν την εν λόγω διάταξη, με το σκεπτικό ότι ενθαρρύνουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στην εκλογική διαδικασία – όπως έχει δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη – κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του πρέπει ν’ αναζητήσουν περισσότερες γυναίκες υποψηφίους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που έχουν ήδη διαμορφωθεί τα ψηφοδέλτια (π.χ. στην Πελοπόννησο) επέρχονται και ανατροπές, καθώς είτε υποψήφιοι πρέπει να «κοπούν» και να μπουν στη θέση τους γυναίκες είτε οι κενές θέσεις υποχρεωτικά πρέπει να συμπληρωθούν από γυναίκες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εικάζουν στην οδό Πειραιώς ότι η κυβέρνηση προχώρησε τώρα σ’ αυτή τη ρύθμιση, θέλοντας να δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ. Και γι’ αυτό λένε ότι ναι μεν θα στηρίξουν την αύξηση της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια – η οποία ισχύει για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις – αλλά θα προτιμούσαν η παρέμβαση αυτή να γίνει έγκαιρα κι όχι στο… παρά πέντε των εκλογών.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις