Χωρίς κατηγορία

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι νέοι έχουν την τιμητική τους – Νέα στοιχεία του ECDC

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμπεριφορά των ηλικιακών ομάδων έναντι του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην Ελλάδα, προκύπτουν από τα νέα στοιχεία του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control).

Στους χάρτες που ανήρτησε ο ECDC φαίνεται πως οι νεαρότερες και πιο παραγωγικές ηλικίες στη χώρα μας σπεύδουν να εμβολιαστούν, εν αντιθέσει με τους άνω των 60 ετών, που παραμένουν σε σχετικά χαμηλά ποσοστά, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία τους έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

xartisECDC

Ειδικότερα, έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα:

-Οι άνω των 80 ετών σε ποσοστό 62,8%
-Οι 70-79 σε ποσοστό 63,4%
-Οι 60-69 ετών σε ποσοστό 45,3%
-Οι 50-59 σε ποσοστό 11%
-Οι 25-49 ετών σε ποσοστό 5,49%
-Οι ηλικίες 18-24 ετών σε ποσοστό 1,2%


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς