Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Έτσι μαγείρευε ο μοναχός Επιφάνιος μελωμένο γιουβετσάκι με σουπιές

Έτσι μαγείρευε ο μοναχός Επιφάνιος μελωμένο γιουβετσάκι με σουπιές

Στη νοστιμιά των πιάτων της αγιορείτικης κουζίνας υποκλίνεται δικαίως όλος ο κόσμος! Γνωστά εστιατόρια κάνουν συχνά αφιερώματα, ενώ διάσημοι σεφ εμπνέονται από τα σπουδαία πιάτα των μοναχών.

Από τις πλέον γνωστές μορφές του Αγίου Όρους, υπήρξε ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, τον οποίο συχνά αποκαλούσαν και «Σεφ» του Αγίου Όρους, καθώς ανέδειξε την αγιορείτικη κουζίνα, μέσα από τις συνταγές του, αλλά και το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Ορους», το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 2008 και έκτοτε έχει επανατυπωθεί πολλές φορές και έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις