Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο χάρισε 9 έργα του για χρέη στην γαλλική εφορία

Πικάσο

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν χρέη προς την εφορία δωρίζοντας έργα τέχνης από τον εκλιπόντα πατέρα τους, και μια από αυτούς είναι η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Μάγια, η οποία παραχώρησε 9 έργα τέχνης του στη Γαλλία για να διευθετήσει έναν φόρο κληρονομιάς.

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Παρίσι, η 86χρονη Μάγια Ρουίζ-Πικάσο, η οποία είναι ο καρπός του έρωτα της Μαρί-Τερέζ Γουαλτέρ με τον διάσημο ζωγράφο, παρέδωσε έξι πίνακες, δύο γλυπτά και ένα σκίτσο του Πικάσο στο ομώνυμο μουσείο της γαλλικής πρωτεύσουσας.

Τα έργα δόθηκαν για να διευθετηθεί ένα χρέος της Ρουίζ-Πικάσο προς της γαλλική κυβέρνηση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Είναι τιμή για τη χώρα μας να καλωσορίζει αυτά τα νέα έργα τέχνης του Πικάσο. Θα εμπλουτίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά”, έγραψε ο Λε Μερ στο Twitter.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών παρουσίασε τον πίνακα του 1938 με τίτλο “Child with a Lollipop Sitting Under a Chair”, ο οποίος σύμφωνα με τον εγγονό του καλλιτέχνη, απεικονίζει την μητέρα του Μάγια ως παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις