Χωρίς κατηγορία

Η Ρωσία παρασημοφόρησε τους πιλότους που έριξαν το αμερικανικό drone στην Μαύρη Θάλασσα

O υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους των δύο μαχητικών αεροπλάνων Su-27, οι οποίοι την περασμένη Τρίτη (14.03.2023) αναχαίτισαν ένα drone των ΗΠΑ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα. 

Το drone συνετρίβη την περασμένη Τρίτη (14.03.2023) στη Μαύρη Θάλασσα, αφού αναχαιτίσθηκε από ρωσικά αεριωθούμενα. Είναι η πρώτη απ’ ευθείας συμπλοκή ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ που γίνεται γνωστή αφότου η Μόσχα ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή του για την παρασημοφόρηση των πιλότων, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επανέλαβε την εκδοχή για τα γεγονότα -η οποία αμφισβητείται από την Ουάσινγκτον-, σύμφωνα με την οποία τα ρωσικά αεροπλάνα δεν ήρθαν σε φυσική επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Ως αποτέλεσμα των απότομων ελιγμών, γύρω στις 9:30 π.μ. (ώρα Μόσχας) το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 άρχισε να ίπταται ανεξέλεγκτα και να χάνει ύψος και προσέκρουσε στην υδάτινη επιφάνεια», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το drone πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς και παραβιάζοντας τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο που έχει δημοσιοποιήσει η Ρωσία σε σχέση μ’ αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι εντόπισε σε βάθος 900 μέτρων το αμερικανικό UAV που κατερρίφθη στη Μαύρη Θάλασσα

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα πλησίασαν το αμερικανικό MQ-9 Reaper στη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά παρενόχλησαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το ράντισαν με καύσιμα στη διάρκεια μιας συμπλοκής που διήρκεσε 30-40 λεπτά, πριν ένα από αυτά προκαλέσει ζημιά στην προπέλα του drone με αποτέλεσμα το τελευταίο να συντριβεί στη θάλασσα.

Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε ένα επεξεργασμένο βίντεο 40 δευτερολέπτων που δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό να πλησιάζει ένα αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον αέρα, να αδειάζει καύσιμα κοντά του και να φαίνεται μετά μια προπέλα με ζημιά. Ο επικεφαλής των αμερικανών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως το επεισόδιο καταδεικνύει την ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά της Μόσχας.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers