Χωρίς κατηγορία

Ιεραρχία: “Πράσινο φως” για την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη σημερινή (12/10) έκτακτη σύγκλησή της αναγνώρισε το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών να χειριστεί το θέμα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας αλλά και το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, επικυρώνοντας επί της ουσίας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εισηγήθηκε προς του Ιεράρχες «την αναγνώριση υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας».

Συνεπώς, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ουκρανίας και αναμένεται τόσο η επίσημη ανακοίνωση, όσο και αυριανή μνημόνευση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου από τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο….

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers