Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Τσιφλίκι» των υποστηρικτών του Τραμπ η Γερουσία – CNN: Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα από πυροβολισμό στο στήθος

ΗΠΑ

Πρώτα επεισόδια έξω από το Καπιτώλιο, μετά εισβολή στο κτίριο και εικόνες πρωτοφανείς στα χρονικά των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έριξε το… λάδι στην φωτιά λέγοντας πως δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και πλέον ζητά… ειρήνη! Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον – Φυγαδεύτηκε ο Πενς.

Τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον δεν έχουν προηγούμενο, με τους υποστηρικτές του Ντοναλντ Τραμπ να ξεσπούν σε επεισόδια και να έχουν εισβάλλει (!) στο Καπιτώλιο, την ώρα δε που ο Μάικ Πενς «αδειάζει» τον μεγιστάνα και δηλώνει πως θα αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν, όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου  συγκρούστηκαν με  την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, ενώ αμέσως μετά… μπήκαν και μέσα στο Καπιτώλιο, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα μέλη του Κογκρέσου πήραν εντολές να βρουν καταφύγιο όπου μπορούν, ακόμα και κάτω από τα καθίσματα (!) ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύσσονται συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι!

Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και ήδη κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν μια γυναίκα να είναι βαριά τραυματισμένη και να μεταφέρεται αιμόφυρτη και σε φορείο από το Καπιτώλιο.

Δείτε την στιγμή της εισβολής στο Καπιτώλιο

Οι εισβολείς έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα της Ολομέλειας, χτυπούν άλλες πόρτες για να πάνε ακόμη βαθύτερα και τα όσα ζουν οι ΗΠΑ απόψε είναι σοκαριστικά.

Μπήκαν στην Γερουσία!

 

 

Ξύλο με αστυνομικούς στο Καπιτώλιο

 

 

 

 

Δείτε LIVE εικόνα από τις ΗΠΑ

 

Αναστολή της συνεδίασης!

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο αυτής της επίσημης συνεδρίασης…

Εκκενώνουν κτίρια!

Δεν δέχονται την ήττα στις εκλογές και θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. «Πολεμήστε για τον Τραμπ» είναι ένα από τα πολλά συνθήματα που φωνάζουν με την ένταση να είναι μεγάλη.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων του αμερικανικού Κογκρέσου σήμερα, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που διαδήλωναν κατά της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν μπροστά από το Καπιτώλιο, σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα, παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτίριο Cannon καθώς και από άλλα που βρίσκονται περιμετρικά του Καπιτωλίου λίγο μετά τη λήξη μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.

“Μόλις έφυγα από το γραφείο μου στο Cannon εξαιτίας μιας κοντινής απειλής. Τώρα βλέπουμε διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία του Καπιτωλίου”, έγραψε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Μέις.

Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι “εκατοντάδες χιλιάδες” άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. “Θα σταματήσουμε την κλοπή”, δήλωσε.

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Πλέον με tweet του ζητά… ειρήνη!

Αφού λοιπόν νωρίτερα κάλεσε στην εμπρηστική ομιλία στους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο για να πιέσουν τους Ρεπουμπλικάνους μέλη του Κογκρέσου να αντιταχθούν στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τώρα τους διαδηλωτές που τον στηρίζουν να αποφύγουν την βία, αφού οι τελευταίοι εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο σε μια εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση.”Στηρίξτε την αστυνομία του Καπιτωλίου και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Είναι στο πλευρό της χώρας μας. Παραμείνετε ειρηνικοί!”

 

 

 

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”, ωστόσο η εντολή του δεν φαίνεται να εισακούστηκε.

“Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Άδειασμα από τον Πενς:  Δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς από την άλλη ανακοίνωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους “περιορισμούς” του Συντάγματος.

Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις