Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καταρρίπτουμε 7 κοινούς μύθους για τα ρολόγια

Καταρρίπτουμε 7 κοινούς μύθους για τα ρολόγια

Ο κόσμος της υψηλής ωρολογοποιίας είναι γεμάτος από μύθους, μερικοί από τους οποίους είναι διασκεδαστικοί, ενώ άλλοι μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αντιλήψεις όσον αφορά την αγορά και την σωστή χρήση ενός ρολογιού.

Βέβαια υπάρχουν και ενδιαφέροντα γεγονότα, όπως για παράδειγμα ότι ο αγαπημένος αριθμός πολλών οίκων ωρολογοποιίας, όπως η Rolex, η Omega, η IWC, η Panerai και η Tudor, είναι ο “28”, ο οποίος χρησιμοποιείται στο παραθυράκι της ημερομηνίας σε όλες τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, σήμερα ωστόσο δεν θα ασχοληθούμε με αυτά, αλλά με μερικούς κοινούς μύθους που ακολουθούν τα ρολόγια.

Δεν μπορείτε να κουρδίσετε ένα αυτόματο ρολόι από την κορώνα: Είναι απαραίτητο να κουρδίσετε χειροκίνητα το ρολόι σας σε περίπτωση που σταματήσει ή αν δεν το φορέσετε για αρκετές ημέρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του στις περιόδους μειωμένης δραστηριότητας (π.χ. κατά τη διάρκεια του ύπνου).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, στρέψτε την κορώνα 30 φορές περίπου προς τα εμπρός ή προς τα πίσω ανάλογα με το μοντέλο και στη θέση I.

Το σύστημα αυτόματου κουρδίσματος θα διασφαλίζει στη συνέχεια το πλήρες κούρδισμα του μηχανισμού κίνησης, εφόσον φοράτε το ρολόι.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις