Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ξεμένουν από γιατρούς τα νοσοκομεία της Λάρισας”

“Ξεμένουν από γιατρούς τα νοσοκομεία της Λάρισας”

Να αυξήσει, στη σχετική προκήρυξη, τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων γιατρών για τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας και να εντάξει τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον οργανισμό του ΓΝΛ, ώστε να δύναται να διεκδικήσει θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καλεί τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με σχετική ερώτηση, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Στην ερώτησή του, ο Λαρισσαίος πολιτικός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κατανομή των 90 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενόψει της σχετικής προκήρυξης των 900 θέσεων πανελλαδικά, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας.

Και τούτο, γιατί προβλέπεται να προκηρυχθούν 16 θέσεις ιατρικού προσωπικού για το ΠΓΝΛ και το ΓΝΛ, σύμφωνα με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, μάλιστα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως “οι θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν πανελλαδικά είναι πολύ λιγότερες απ’ αυτές που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης και απόλυσης των επικουρικών ιατρών. Οι διαδικασίες πρόσληψης είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα μέσα στο 2019 να μην φτάσει κανένας γιατρός στη θέση του απ’ τη νέα προκήρυξη, τη στιγμή, που υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην οριστική τοποθέτηση αυτών, που προσελήφθησαν το 2017 – 2018”.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Κέλλας: “Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το παράδοξο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που δεν έχει ενταχθεί στον οργανισμό του Νοσοκομείου, αν και έχει νοσηλεύσει εκατοντάδες ασθενείς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διεκδίκηση θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”.

Και ρωτά τον υπουργό:

“Προτίθεστε να αυξήσετε, στη σχετική προκήρυξη, τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων γιατρών για τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, σύμφωνα με το καθολικό αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων;
Για ποιο λόγο και με ευθύνη ποίου η ΜΑΦΚ δεν έχει ενταχθεί στον οργανισμό του ΓΝΛ;
Προτίθεστε να τροποποιήσετε τον εν λόγω οργανισμό, ώστε να δύναται (η ΜΑΦΚ) να διεκδικήσει θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;».

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις