Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Γερμανίας: Η άσημη Ρέγκενσμπρουκ έβγαλε νοκ άουτ την Κολωνία του Λημνιού

Κύπελλο Γερμανίας: Η άσημη Ρέγκενσμπρουκ έβγαλε νοκ άουτ την Κολωνία του Λημνιού
ΦΩΤΟ Reuters

Η χρονιά των μικρών φαίνεται πως είναι στο Κύπελλο Γερμανίας καθώς μετά την 4η και την 3η κατηγορία εκπροσώπηση στα προημιτελικά θα έχει και η 2η, μετά την επικράτηση 4-3 (στα πέναλτι) της Γιαν Ρέγκενσμπρουκ επί της Κολωνίας του Δημήτρη Λημνιού, στη μεγάλη έκπληξη της ημέρας. Αντίο και για την Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου. Εύκολες προκρίσεις για Λειψία και Βόλφσμπουργκ.

H Γιάν Ρέγκενσμπουργκ πήρε σπουδαία πρόκριση επί της Κολωνίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, συνεχίζοντας το… θαύμα των Χόλσταν Κίελ του Γκέλιου, και της Ροτς Βάις Έσεν. Οι τράγοι προηγήθηκαν με 0-2 χάρη σε τέρματα από Γιάκομπς (4’) και Ντένις (22’), όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς σε 2-2 πριν βγει το ημίχρονο με γκολ από Κένεντι (35’) και Τζορτζ (44’), με τον γκολκίπερ τους να αποκρούει μάλιστα και πέναλτι του Ντένις στο 78′.

Το 2-2 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και στην ρώσικη ρουλέτα η Κολωνία αυτοκτόνησε αφού έχασε τα δύο τελευταία πέναλτι και μαζί την πρόκριση!

Λίγο νωρίτερα, η Στουτγκάρδη παρότι προηγήθηκε κι αυτή με γκολ από τα αποδυτήρια του Σίλας (2’), εντούτοις είδε την Γκλάντμπαχ να την πετάει εκτός συνέχειας, αφού δύο τέρματα από το γαλλικό δίδυμο των Τουράμ (45’) και Πλεά (50’) έφεραν τούμπα το ματς, οπότε μετά τον Δημήτρη Λημνιό (Κολωνία), αποχαιρέτισε τη διοργάνωση και ο Ντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη).

Η Λειψία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπόχουμ και με δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο από τους Χαϊντάρα (11΄) και Ζάμπιτσερ (45΄+1 με πέναλτι) και άλλα τόσα στο δεύτερο από τον Πόουλσεν (66΄, 75΄) πήρε άνετα την πρόκριση για τους προημιτελικούς με το ευρύ 4-0.

Το γκολ του Βέγκχορστ στο 40΄ (σκόραρε αφού πήρε το «ριμπάουντ» μετά το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος) έκρινε την αναμέτρηση στην «Φολκσβάγκεν Αρένα», όπου η Βόλφσμπουργκ με το 1-0 επί της Σάλκε προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας

Ροτ Βάις Έσεν-Λεβερκούζεν 2-1 παρ. (κ.δ. 0-0)

Χολστάιν Κίελ-Ντάρμστατ 7-6 πεν. (1-1 κ.δ & παρ.)

Βέρντερ Βρέμης-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0

Ντόρτμουντ-Πάντερμπορν 3-2 παρ. (κ.δ. 2-2)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 1-0

Λειψία-Μπόχουμ 4-0

Γιάν Ρέγκενσμπουργκ-Κολωνία  (2-2 κ.δ & παρ)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-2

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις