Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιβύη: Έρευνα σε βάρος της ΥΠΕΞ που «τσαλάκωσε» τον Τσαβούσογλου; Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά…

Λιβύη: Έρευνα σε βάρος της ΥΠΕΞ που «τσαλάκωσε» τον Τσαβούσογλου; Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά…

Ήταν δεδομένο πως οι δηλώσεις της υπουργού εξωτερικών Najla Mangoush με τις οποίες καλούσε την Τουρκία να αποσύρει τους στρατιώτες και τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη, θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Είχε φανεί από την έκπληξη του παριστάμενου στη συνέντευξη Τύπου Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που για δεύτερη φορά – μετά την επεισοδιακή συνέντευξη με τον Νίκο Δένδια – βρέθηκε στριμωγμένος στη γωνία.

Φάνηκε και τις επόμενες ημέρες, όταν η Άγκυρα σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ επιχείρησε να πείσει τους Λίβυους, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη, πως άλλο είναι οι μισθοφόροι των τρίτων χωρών και άλλο οι δικοί της.

Οι αντιδράσεις ήταν επόμενο να περάσουν την πόρτα και της κυβέρνησης στη Λιβύη, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις «πτέρυγες» – κάποιοι προερχόμενοι και από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους»…

Και μπορεί οι πληροφορίες για τη διενέργεια έρευνα εις βάρος της υπουργού Εξωτερικών που εξέθεσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διαψεύδονται επισήμως, ωστόσο συνήθως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…

Δείτε τις λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις