Κόσμος

Αφγανιστάν: Την Τρίτη έκτακτη Σύνοδο της G7 ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στην ψηφιακή Σύνοδο των ηγετών της G7.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία).

«Θα καλέσω την Τρίτη τους ηγέτες της G7 για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού για να διασφαλίσει ασφαλείς απομακρύνσεις πολιτών, να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει τους πολίτες του Αφγανιστάν να προστατεύσουν τις προόδους (που επιτεύχθηκαν) τα 20 τελευταία χρόνια», έγραψε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο Twitter σχετικά με την Σύνοδο των G7.

Μια συνεδρίαση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της G7 διεξήχθη την Πέμπτη. Μετά το τέλος της, οι υπουργοί κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την «ασφάλεια» των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι 6