Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στον αγροδιατροφικό τομέα – Τα νέα προγράμματα

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στον αγροδιατροφικό τομέα – Τα νέα προγράμματα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Νέους στόχους για το 2024 θέτει ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, δρομολογώντας πρωτοβουλίες γύρω από τη βιώσιμη γεωργία με σταθερό προσανατολισμό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και την αναζωογόνηση του κλάδου συνολικά.

Ένας από τους στόχους του Οργανισμού αποτελεί η ανάδειξη της γεωργίας και της αλυσίδας αξίας στα τρόφιμα, ως καριέρα επιλογής για τους νέους.

Συμπληρώνοντας 5 χρόνια δράσης και ουσιαστικής συμβολής στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, που εμπιστεύτηκε και στήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε απολογισμό της χρήσης 2023, ανακοινώνει ότι μέσω των δράσεων του οργανισμού την τελευταία πενταετία, περισσότερα από 30.000 άτομα έχουν επωφεληθεί στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Παράλληλα, το συνολικό αποτύπωμα της Νέας Γεωργίας Νέας Γενιάς και των ωφελούμενων της στην ελληνική οικονομία πλησιάζει τα 27 εκατ. ευρώ. Το σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμά του οργανισμού επιβεβαιώνεται επίσης από το εύρημα ότι για κάθε ένα 1€ που επενδύει παράγονται 3,6€ στην πραγματική οικονομία.

Όπως αναφέρει η CEO του Οργανισμού Έφη Λαζαρίδου: «Ξεκινήσαμε το 2018 με την κρίσιμη πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ και την υποστήριξη όσων ήθελαν την αγροδιατροφή στην Ελλάδα να εξελίσσεται.

Τα επόμενα χρόνια, ο οργανισμός μας θα εξακολουθήσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη γεωργία, συνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή και να προωθεί την καινοτομία, καθώς και την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινοτήτων της υπαίθρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της αγροδιατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και τη βιωσιμότητα των κοινοτήτων της υπαίθρου, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης στη χώρα.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις