Πολιτική

Νικόλας Φαραντούρης: Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών – Είμαι παρών και περιμένω τις εξελίξεις

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη (27.8.24) σχολίασε ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, τονίζοντας πως θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον εξέλεξαν στην Ευρωβουλή αλλά και πως δεν πρόκειται να ρίξει «λευκή πετσέτα» στα τεκταινόμενα στη χώρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πολιτικός χρόνος που μεσολαβεί από τώρα μέχρι τότε είναι πολύς. Εδώ, ένα εικοσιτετράωρο μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον χάρτη και την μετεωρολογία. Εχθές, ας πούμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπήρξαν εξελίξεις που ούτε κι εγώ τις γνώριζα, ούτε και οι δημοσιογράφοι αλλά γενικώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το να βγω εγώ και να πω, παιδιά θα είμαι υποψήφιος, αρχηγολογία η οποία δεν ωφελεί αυτή τη στιγμή και δεν με ενδιαφέρει κιόλας», ανέφερε αρχικά ο κ. Φαραντούρης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν είχα ταμπέλα έξω από το γραφείο μου να γράφει, Χτυπήστε, πρόεδρος. Εγώ είμαι τιμημένος ευρωβουλευτής με χιλιάδες ψήφους και σκοπεύω να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Εξ ού και οι περιοδείες μου στην Ελλάδα. Δεν είναι προεκλογικές οι περιοδείες μου, οι περιοδείες μου είναι μετεκλογική επαλήθευση της υπόσχεσης που έδωσα να είμαι παρών και αυτό σκοπεύω να κάνω και τα επόμενα πέντε χρόνια της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης.

«Δεν θα ρίξω λευκή πετσέτα στα τεκταινόμενα στη χώρα»

«Παράλληλα», σημείωσε, «δεν με ενδιαφέρει να ρίξω λευκή πετσέτα στα τεκταινόμενα στη χώρα, πολύ δε περισσότερο σε μια δύσκολη περίοδο. Άρα είμαι παρών και περιμένω τις εξελίξεις, όπως και χιλιάδες άλλοι φίλοι και μέλη του κόμματος που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν ένα σπιράλ φθοράς το οποίο πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αυτό είναι και βάζω εκεί μια άνω τελεία και θα τα ξαναπούμε στη συνέχεια».

«Δεν ανήκω σε καμία ομάδα και δεν υποστηρίζομαι από καμία ομάδα. Έχω νομίζω την αυτοτέλεια της προσωπικής μου άποψης για να λέω δημόσια τα πράγματα κάθε φορά που αισθάνομαι ότι είναι ανάγκη να μιλήσω» επισήμανε ο ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς για το βίντεο που ανήρτησε από τις Πρέσπες, επανέλαβε πως είχε στόχο να απευθύνει ένα διπλό μήνυμα.

«Πρώτον, προς την κυβέρνηση ότι τα προβλήματα δεν τα βάζουμε κάτω από το χαλί ούτε για μικροκομματικά οφέλη αδιαφορούμε για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Αυτό δηλαδή, που δεν έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 15-19, αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος και λύνοντας ζητήματα με αυτοπεποίθηση στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρώπη και όχι χασκογελώντας στα διεθνή φόρα και με χτυπήματα φιλικά προς τους συντρόφους μας και μετά από τους εταίρους μας, παιδιά πηγαίνετε, βρείτε τα με τους Τούρκους. Το δεύτερο μήνυμα είναι προς το σπίτι μου, το πολιτικό, δηλαδή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την Αριστερά που όλοι αγαπάμε και θέλουμε και προς την ευστάθεια του πολιτικού συστήματος. Διότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κλυδωνίζεται, κλυδωνίζεται η ευστάθεια του πολιτικού μας συστήματος. Και λέγω ότι χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται αντεπίθεση, χρειάζεται προσήλωση στα προβλήματα του Έλληνα. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εσωστρέφεια και χρειάζεται επίσης ελπίδα. Και αν κάποιος έχει μια υποχρέωση να τα υπηρετήσει αυτά, πρώτα απ’ όλα είμαστε εμείς που έχουμε στο κάτω κάτω της γραφής τιμηθεί και με μερικές χιλιάδες ψήφους από τους Έλληνες πολίτες και έχουμε και μια υποχρέωση έναντι όλων αυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οποιαδήποτε απόφασή μου θα την εκφράσω στα όργανα»

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φαραντούρης ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως την άποψή του και οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση λάβει για τα επόμενα βήματά του θα την εκφράσει στα όργανα.  

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αντεπίθεσης στα προβλήματα της καθημερινότητας. Είμαστε εδώ. Το να ασχολείται ο καθένας με τη δική του προσωπική στρατηγική εδραίωσης της θέσης του ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, δεν ωφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Μην γκαρίζετε» – Κακλαμάνης: «Αν δεν σας αρέσω, κάντε μου πρόταση μομφής»
«Σταματήστε να φωνάζετε. Δεν είστε εδώ πέρα στο δικαστήριο να υπερασπίζεστε τους βιαστές» - «Ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
33
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνη ενδεδειγμένη λύση η Εξεταστική – Άλλο καταλογισμός ευθυνών κι άλλο κυνήγι μαγισσών
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν επί δεκαετίες ανοικτή πληγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Λεκτική αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σταματήστε να γκαρίζετε» της είπε - Επίθεση σε Φάμελλο και Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Πολιτικός «καύσωνας» δύο ημερών για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προς αποχώρηση οι βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία περί Προανακριτικής για Αυγενάκη και Βορίδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του αναμένεται να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση του δεν πέτυχε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ εν κινήσει αλλά και δικές του ευθύνες για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε λύση
Αυγενάκης και Βορίδης 13
Δένδιας: Όργιο σπατάλης με τα ακίνητα του Στρατού – Το ρετιρέ του αξιωματικού αξίας 800.000€, η πισίνα των 49,5 μέτρων και τα 2.400 τετραγωνικά για 29 άτομα
«Το Ταμείο Εθνικού Στόλου, Φειδίου 12, έχει 700 τετραγωνικά για 10 άτομα, 70 τετραγωνικά το άτομο. Αυτή την πραγματικότητα μου λέτε να μην αλλάξω», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του στη Βουλή 55