Χωρίς κατηγορία

O Σεφ του Αγίου Όρους μας αποκάλυψε την πιο νόστιμη μοναστηριακή συνταγή!

«Τα σαλιγκάρια μπορούμε να τα μαζέψουμε μόνοι μας στο βουνό ή τα χωράφια , αλλά πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον ότι καλά είναι αυτά που έχουν ασπριδερά το κέλυφος τους και όχι πρασινωπό.Μπορούμε να τα βρούμε επίσης στην αγορά ή να μας τα στείλουν απο την Κρήτη, όπου τα λένε χοχλίους.Απ´αυτά γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό.Δε σας κρύβω ότι είναι δύσκολο έδεσμα, αλλά αξίζει τον κόπο,γιατί επαναλαμβάνω είναι πεντανόστιμα», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Μοναχός Επιφάνιος. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή και κρατήστε σημειώσεις για ένα ξεχωριστό αγιορείτικο φαγάκι!

Mαγειρεύοντας σαλιγκάρια γιαχνί: Οι φερεοικοι και κόχλοι των αρχαίων, ή αλλιώς οι σαλιακοί του σήμερα ή σαλιγκάρια, πρέπει να προσέξουμε να είναι ζωντανά, ενδεχομένως κάποια από αυτά να έχουν ψοφίσει. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη,που έχει νερό μέχρι τη μέση, και τη σκεπάζουμε με καπάκι, προσθέτοντας κάποιο βάρος απο επάνω. Τα αφήνουμε εκεί για πέντε έως έξι ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3