Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι απόλυτες ομάδες στην ιστορία των ομίλων του Champions League

Οι απόλυτες ομάδες στην ιστορία των ομίλων του Champions League

Ο Άγιαξ και η Λίβερπουλ ολοκλήρωσαν με εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή παρουσία τους στους ομίλους του Champions League, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” δίχως να χάσουν ούτε έναν βαθμό.

Οι δύο ομάδες μπήκαν από χθες (7/12) σε ένα ιδιαίτερο «κλαμπ» εννέα συλλόγων που έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν με το απόλυτο της συγκομιδής (σ.σ. 6/6 νίκες) τη φάση των ομίλων του Champions League

Οι Ολλανδοί τα κατάφεραν απέναντι σε Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπεσίκτας, ενώ οι Άγγλοι είχαν ακόμα πιο δύσκολο έργο, καθώς τα κατάφεραν κόντρα σε Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι προηγούμενες επτά ομάδες

Μίλαν (1992/93) – Η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο νίκησε Γκέτεμποργκ, Πόρτο και Αϊντχόφεν, ενώ έφτασε στον τελικό, χάνοντας 1-0 από τη Μαρσέιγ στο Μόναχο.

Παρί Σεν Ζερμέν (1994/95) – Η Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Φερναντέζ νίκησε Μπάγερν, Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μίλαν.

Σπαρτάκ Μόσχας (1995/96) – Η Σπαρτάκ νίκησε Μπλάκμπερν, Λέγκια Βαρσοβίας και Ρόζενμποργκ. Η Ναντ απέκλεισε την ομάδα του Όλεγκ Ρομάντσεφ στα προημιτελικά.

Μπαρτσελόνα (2002/03) – Οι Καταλανοί του Λουίς Φαν Γκάαλ νίκησαν Μπριζ, Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ Μόσχας. Αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τη Γιουβέντους.

Ρεάλ Μαδρίτης (2011/12) – Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο νίκησαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άγιαξ και Λιόν. Αποκλείστηκαν από τη Μπάγερν στα πέναλτι στα ημιτελικά.

Ρεάλ Μαδρίτης (2014/15)– Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 10η φορά το 2014, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, νικώντας Βασιλεία, Λουντογκόρετς και Σάλκε. Πάλεψε μέχρι τους ημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.

Μπάγερν Μονάχου (2019/20) – Η Μπάγερν νίκησε Ερυθρό Αστέρα, Τότεναμ και Ολυμπιακό. Έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο αφού πήρε τη νίκη και στα έξι παιχνίδια των ομίλων.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις