Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πώς γίνονται τα παλληκάρια ή φωτοπάππουδα που τρώμε τα Θεοφάνεια;

Πώς γίνονται τα παλληκάρια ή φωτοπάππουδα που τρώμε  τα Θεοφάνεια;

Τα παλληκάρια ή φωτοπάπουδα ή φωτοκόλυβα ή ψαροκόλυβα, είναι ένα πιάτο που περιέχει όσα όσπρια έχουμε στο σπίτι, καθώς επίσης και σιτάρι και καλαμπόκι, έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και είναι υψηλής θρεπτικής αξίας!

Την παραμονή των Θεοφανείων σε πολλά χωριά της Ανατολικής Κρήτης συνηθίζουν να φτιάχνουν παλληκάρια ή φωτοκόλυβα.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις