Χωρίς κατηγορία

Πρόστιμο 58.000 ευρώ στο Twitter για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων (58.000 ευρώ) επέβαλε στο Twitter το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Την αγωγή κατά του Twitter κατέθεσε η εποπτική αρχή ελέγχου μέσων ενημέρωσης (Roskomnadzor) , καθώς η εταιρεία αρνήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε του Twitter, ούτε της Roskomnadzor. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το Twitter θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο σε διάστημα 60 ημερών.

Σύμφωνα με τις τροπολογίες που συμπεριελήφθησαν στον νόμο “Περί προσωπικών δεδομένων”, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, τα στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να φυλάσσονται στην Ρωσία. Εξαιτίας της μη τήρησης αυτής της απαίτησης που επιβάλλει η ρωσική νομοθεσία, το 2016 στην Ρωσία μπολοκαρίστηκε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει για ανταλλαγές εδαφών με τη Ρωσία»
Τα 5 σημεία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Από ποιους αποτελείται η αμερικανική και ρωσική αποστολή - Οι εργασίες της διμερούς συνόδου υπολογίζεται πως θα διαρκέσουν 7 ώρες
Ντόναλντ Τραμπ
6
H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον Χάντερ Μπάιντεν γιατί εκείνος υπονόησε ότι τη σύστησε στον Τραμπ ο Τζέφρι Έπσταϊν
Ο δικηγόρος της Πρώτης Κυρίας απαίτησε από τον Χάντερ Μπάιντεν να «ανακαλέσει αμέσως τις ψευδείς, δυσφημιστικές, υποτιμητικές και προκλητικές δηλώσεις»
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
4