Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρεάλ και Ρονάλντο έκαναν “σμπαράλια” τη Γιουβέντους! Διπλό πρόκρισης για Μπάγερν

Champions league
ΦΩΤΟ Reuters

Σκόρπισε τον “τρόμο” η Ρεάλ, κερδίζοντας με 3-0 μέσα στο Τορίνο τη Γιουβέντους, με τον Ρονάλντο σε… μεγάλα κέφια. Πρόβαδισμα πρόκρισης στους “4” του Champions League και για τη Μπάγερν που με ένα αυτογκόλ και μία κεφαλιά του Τιάγκο, “γύρισε” το ματς στη Σεβίλλη και νίκησε με 1-2.

Με δύο διπλά ολοκληρώθηκε η πρώτη βραδιά για τους “8” του Champions League, με τον Ρονάλντο να παίρνει και πάλι από το… χέρι τη Ρεάλ για το 0-3 μέσα στην έδρα της Γιουβέντους. Νίκη με ανατροπή για τη Μπάγερν μέσα στη Σεβίλλη, καθώς ένα αυτογκολ των Ισπανών και μια κεφαλιά-“ψαράκι” του Τιάγκο που βρήκε και στον Εσκουδέρο, ήταν αρκετά για να της δώσουν τη νίκη.

Γιουβέντους-Ρεάλ 0-3

Απόλυτος αιφνιδιασμός για τη Γιουβέντους, αφού η Ρεάλ, ουσιαστικά στην πρώτη της επίθεση στο ματς, άνοιξε το σκορ. Ο Ίσκο από αριστερά έκανε έξυπνη χαμηλή σέντρα μέσα στην περιοχή του Μπουφόν και ο Ρονάλντο πετάχτηκε για να κάνει με προβολή το 1-0. Αυτό ήταν και του 8ο γκολ του Πορτογάλου κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

https://twitter.com/JogaBonito_USA/status/981243014180990976

Η Γιουβέντους προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και πέρασε το παιχνίδι στην περιοχή της Ρεάλ, με την καλύτερή της ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο να έρχεται στο 23ο λεπτό. Ο Ντιμπάλα έκανε τη σέντρα και ο Ιγουαΐν βρήκε μπροστά από την άμυνα των Μαδριλένων, αλλά ο Νάβας είπε όχι στην προβολή του, με εκπληκτική απόκρουση.

https://twitter.com/MainManAuba/status/981248724855910406

Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι έψαχναν διαρκώς και ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση και έφθασαν κοντά να το πετύχουν στο 36′, αλλά το δυνατό σουτ του Κρόος από μακριά, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

https://twitter.com/imalbertoalonso/status/981251998354956289

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή φάση για τη Γιουβέντους στο 38ο λεπτό, όταν ο Κιελίνι έπιασε άσχημα την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 45′ οι Ιταλοί ζήτησαν και πέναλτι σε χέρι του Βαράν, αλλά ο Τούρκος διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Τορίνο. Στο 50ο λεπτό, ο Ρονάλντο έκανε καλό σουτ από δύσκολη, διαγώνια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Η Γιουβέντους απάντησε με φάουλ του Ντιμπάλα, αλλά η απευθείας εκτέλεση του Αργεντινού, πέρασε ελάχιστα άουτ, αφού πρώτα κόντραρε στο τοίχος της Ρεάλ.

Το “μαγικό” του Ρονάλντο

Στο 66ο λεπτό του ματς όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνει ακόμη και τους οπαδούς της Γιουβέντους να χειροκροτήσουν. Από σοβαρό λάθος του Κιελίνι και εξαιρετική σέντρα του Βάσκεθ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, θα πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με “μαγικό” ψαλιδάκι έγραψε το 0-2.

https://twitter.com/JamzLdnKmt/status/981262308566544385

Η Γιουβέντους τα είχε πλέον “χαμένα” και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Αλέγκρι στο 66′, όταν ο Ντιμπάλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι.

Έτσι η Ρεάλ έγινε το απόλυτο αφεντικό του ματς και στο 73′, Ρονάλντο και Μαρσέλο “έκρυψαν” τη μπάλα για το 0-3 με κοντινό πλασέ του Βραζινιάνου.

https://twitter.com/eatinghalalfood/status/981264031477583873

Η Ρεάλ δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε να πιέζει δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 88′ μάλιστα είχε και δοκάρι με τον Κόβασιτς, ενώ και ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ από πλεονεκτική θέση στο τέλος.

Σεβίλλη-Μπάγερν 1-2

Το παιχνίδι στη Σεβίλλη ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην επίθεση και να δημιουργούν τις πρώτες προϋποθέσεις για γκολ. Από το 20′ και μετά όμως, η Σεβίλλη ανέβασε ρυθμό και με τον Σαράμπια απόλυτο πρωταγωνιστή, πίεσε για το γκολ. Ο επιθετικός των Ισπανών προειδοποίησε 2 φορές, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στο 21′ και το 31′.

Η τρίτη ευκαιρία του όμως, ένα λεπτό αργότερα (32′) ήταν και η… φαρμακερή, αφού από ωραία σέντρα του Εσκουδέρο από αριστερά, ο Σαράμπια πετάχτηκε μπροστά από την άμυνα των Γερμανών, για να γράψει με πλασέ το 1-0.

Το γκολ φάνηκε να “αφυπνά” όμως τη Μπαγερν, η οποία μέσα σε 5 λεπτά κατάφερε να βρει και το γκολ της ισοφάρισης. Από γύρισμα του Ριμπερί μέσα στην περιοχή, ο Χέσους Νάβας, δεν κατάφερε να διώξει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

https://twitter.com/footbie/status/981251373185499143

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σεβίλλη ξεκίνησε πιο δυνατά και έχασε γρήγορα δύο ευκαιρίες, αλλά από το 60΄και μετά, η Μπάγερν πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Αυτό της επέτρεψε να πατήσει περισσότερο και την περιοχή της ομάδας του Μοντέλα, γεγονός που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 68ο λεπτό.

Ο Ριμπερί έκανε μία ακόμη ωράια ατομική προσπάθεια και με σέντρα ακριβείας, βρήκε τον Τιάγκο που με κεφαλιά-ψαράκι, η οποία βρήκε και στον Εσκουδέρο, πέτυχε την ολική ανατροπή για την ομάδα του, με το 1-2.

https://twitter.com/FutbolBey/status/981265411936309248

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού η Σεβίλλη δεν κατάφερε να απειλήσει στη συνέχεια την άμυνα της Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να παίρνουν έτσι τη νίκη. Το τελικό 1-2 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στη γερμανική ομάδα, ενόψει και του επαναληπτικού του Μονάχου.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις