Χωρίς κατηγορία

Σοβαρή υποστελέχωση στην Ψυχική Υγεία – SOS εκπέμπουν οι νοσηλευτές για τους ασθενείς

Τη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών και δομών Ψυχικής Υγείας σε νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλουν σε υπόμνημά τους τα μέλη του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής.

Το σοβαρό πρόβλημα της μη πρόσληψης νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας στο Δημόσιο τομέα την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επισημαίνουν οι νοσηλευτές που εργάζονται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, σε υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρουν, εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τόσο της ενδονοσοκομειακής, όσο και της εξωνοσοκομειακής παροχής φροντίδας σε ψυχικά πάσχοντες, έχουν προκύψει πολλά και σοβαρά προβλήματα, “τα οποία δυσχεραίνουν διαχρονικά το έργο των νοσηλευτών στις υπηρεσίες υγείας”.

Τα εν λόγω προβλήματα, σύμφωνα με τους Νοσηλευτές Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής, είναι άμεση απόρροια της μεγάλης αριθμητικής μείωσης των νοσηλευτών, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών (χρόνια νοσήματα, κυρίως λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των νοσηλευτών που ανέρχεται στα 47.5 έτη), η οποία, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας έχει προκαλέσει εργασιακή «ασφυξία» στο ελάχιστο πλέον εναπομείναν νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια