Κόσμος

Τα «γυρνάει» ο Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο Επστάιν: Ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα αρχεία της υπόθεσης

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social - Η αναφορά του σε Δημοκρατικά πρόσωπα με φόντο το σκάνδαλο και το νέο σχόλιο για την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

Αλλαγή στάσης από τον Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Επστάιν. Αν και μέχρι πρότινος αρνούνταν να βγουν στη δημοσιότητα τα σκανδαλώδη αρχεία για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αλλά και την «στρατολόγησή» τους, τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της ιδέας οι Ρεπουμπλικάνοι να ψηφίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να βγουν στο «φως».

Σε μήνυμα του την Κυριακή (16.11.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να κρύψουν τίποτα από τον φάκελο του Τζέφρι Επστάιν, θέλοντας έτσι αφενός να «καθαρίσει» το όνομά του για τις σχέσεις που είχε με τον πλούσιο χρηματομεσίτη και διαβόητο σεξουαλικό αρπακτικό αφετέρου για να φανεί η εμπλοκή των Δημοκρατικών στην υπόθεση.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή πρέπει να ψηφίσουν να δημοσιοποιηθεί ο φάκελος του Επστάιν, επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε κι επειδή είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτή την απάτη των δημοκρατικών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εξετάσει εντός της εβδομάδας πρόταση νόμου που θα υποχρεώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα όλο το υλικό που διαθέτει για την φρικιαστική υπόθεση.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες σελίδες για τον Επστάιν και αφορούν διάφορους δημοκρατικούς και τη σχέση τους μαζί τους», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας τα ονόματα «Μπιλ Κλίντον, Ριντ Χόφμαν, Λάρι Σάμερς κλπ».

Ανάρτηση

Ο ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες πως προσπαθεί να αποκρύψει διαστάσεις της υπόθεσης που τον αφορούν προσωπικά – κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Με αυτήν την στάση μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να διχάσει και το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, που συνήθως ήταν απόλυτα πιστό σ’ αυτόν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποστάσεις από τους μέχρι πρότινος αφοσιωμένους συμμάχους του στο κίνημα MAGA, όπως η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο πως κρύβεται πίσω από τις απειλές που η ίδια δέχεται.

Το σαββατοκύριακο, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητά της ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2026.

«Ορισμένα “μέλη” του ρεπουμπλικανικού κόμματος “χρησιμοποιούνται” δεν μπορούμε να αφήσουμε να γίνεται αυτό», έγραψε ο πρόεδρος.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής «μπορεί να έχει όλα όσα δικαιούται από νομική άποψη, δεν με νοιάζει!», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας την τελευταία πρόταση με κεφαλαία, όπως συνηθίζει για έμφαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία