Χωρίς κατηγορία

Τα κρητικά καλλιτσούνια με μυζήθρα είναι το απόλυτο ορεκτικό!

Μπορεί την τσικνοπέμπτη το ψητό κρέας να έχει την τιμητική του, εάν, όμως, είστε άνθρωπος μερακλής και επιμένετε να θέλετε ένα πιο περιποιημένο ορεκτικό, τότε σας έχουμε την ιδιανική πρόταση. Τα κρητικά καλλιτσούνια με μυζήθρα από το βιβλίο «Ελληνική μαγειρική παράδοση. Ένα παρελθόν με μέλλον», είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις ή να κλείσεις ένα γευστικό τσιμπούσι.

Τα καλλιτσούνια είναι μικρά πιτάκια, που συνοδεύουν πάντα τις γιορτινές ημέρες των Κρητικών και πλέον αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην καθημερινότητα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τη περιοχή, τα υλικά που έβρισκε κάθε φορά η νοικοκυρά, ακόμα και τον χαρακτήρα των ντόπιων. Μερικές δεκαετίες πριν, το ζυμάρι τους φτιαχνόταν από αλεύρι ολικής, από στάρι που συνήθως καλλιεργούσαν οι ίδιοι και άλεθαν στη συνέχεια στους χειρόμυλούς τους. Η χρήση του αλευριού ολικής άλεσης εξασφάλιζε ικανοποιητικές ποσότητες φυτικών ινών, θειαμίνης, νιασίνης, βιταμίνης Β6, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, μαγγανίου και σελήνιου.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα