Συμβαίνει τώρα:
Χωρίς κατηγορία

Τεστ αίματος προβλέπει την εμφάνιση της νόσου Χάντινγκτον – Ελπίδα για νέες θεραπείες

Το πρώτο τεστ αίματος που μπορεί να προβλέψει, ακόμη και χρόνια πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων, την εμφάνιση και στη συνέχεια την εξέλιξη της νόσου ή χορείας του Χάντινγκτον, μιας γενετικής νευροεκφυλιστικής πάθησης, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με επικεφαλής τον δρα Έντουαρντ Γουάιλντ του Ινστιτούτου Νευρολογίας του University College του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρολογίας «The Lancet Neurology».

«Είναι η πρώτη φορά που εντοπίσθηκε ένας δυνητικός βιοδείκτης αίματος που ανιχνεύει τη νόσο Χάντινγκτον τόσο ισχυρά» δήλωσε ο Γουάιλντ.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του νέου τεστ θα δοκιμάσουν νέες θεραπείες για τη συγκεκριμένη πάθηση, η οποία είναι θανατηφόρα και μέχρι στιγμής ανίατη.

Το τεστ μετρά το επίπεδο μιας πρωτεΐνης (neurofilament light chain), η οποία απελευθερώνεται από τα κατεστραμμένα κύτταρα του εγκεφάλου των ασθενών λόγω της νόσου.

Οι ερευνητές, που παρακολούθησαν 366 ασθενείς επί τρία χρόνια σε διάφορες χώρες, διαπίστωσαν ότι το επίπεδο της εν λόγω πρωτεΐνης αυξάνεται σταδιακά κατά την πορεία της νόσου.

Μέχρι σήμερα οι καλύτεροι δείκτες που υπάρχουν για την παρακολούθηση της νόσου, είναι είτε η νευροαπεικόνιση είτε η μέτρηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, όμως και οι δύο αυτές μέθοδοι είναι πιο ακριβές και δύσκολες σε σχέση με ένα τεστ αίματος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers